Neeb az első, aki repülhet a BlizzCon-ra, ő nyerte a Dreamhack Austin versenyét

Megvan az első WCS győztes, aki tuti ott lesz a BlizzCon-on.

A hétvégén lement a Starcraft II World Championship Series Austin és egy igazán izgalmas verseny, valamint döntő után az amerikai Alex „Neeb” Sunderhaft emelhette magasba a győztesnek járó trófeát. Az Austin-i Dreamhack állomás volt az első versenye a WCS Circuit-nek, ahol a győztes egyből jegyet szerezhetett magának a 2017-es világbajnokságra.

Neeb egyébként esélyesként érkezett Texas-ba, de a meccseiről semmiképp nem lehet azt elmondani, hogy simák lettek volna. Már a csoportjából is csak másodikként jutott ki, majd az egyenes kieséses szakaszban is elég rázós útja volt, a német Lambo-n és ShoWTimE-on keresztül. Ha pedig ezek a meccsek nem voltak meggyőzőek, akkor az elődöntő alatt még inkább kétségbe eshettek azok, akik Neeb-nek szorítottak, hiszen SpeCial összesen egy meccsre volt attól, hogy kiüsse. De az utolsó körben kiütközött a különbség, az amerikai Protoss mikrója láthatóan gyengébb volt.

A másik ágon Artur „Nerchio” Bloch tört előre és menetelt a döntőig. 4-1-et csinált a csoportjában ezzel simán első helyen ment tovább. A nyolcad döntőben is egyedül Kelazhur tudta egy kicsit megszorítani. Az elődöntőben pedig TRUE jött szembe. A két Zerg párbajában Nerchio egyszerűen túl jó volt. Végig jobb volt a makrója és a folyamatos agresszív timing támadásokkal TRUE nem tudott mit kezdeni. A látottak alapján sokan, már ezután oda akarták adni a trófeát az Euronics játékosának, de azért a döntő még nem volt lejátszott.

A Döntő

Az első kört Nerchio hozta el. Folyamatosan kitudta használni a mikro hibákat és miután egy rossz döntés miatt a Mothership Core védtelen maradt és ki tudta kapni, Neeb-nek nem maradt választása, mint odaadni az első kört. De innentől kezdve fordult a kocka. Neeb-nek sikerült folyamatosan lassítani a játékot és diktálni az iramot, hogy mikor legyen harc és ezzel mindig neki sikerült irányítani. Nerchio mikró szinten jobb volt, a betalált Fungal-ok gyönyörű megmozdulások voltak, de nem ezek döntötték el a meccseket. Papíron a 4-2-es eredmény még szorosnak is tűnhet, de nem így volt. Neeb stratégiailag sokkal jobban játszott, gyakorlatilag fejben nyerte meg a párbajt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!