Garantáltan meg fogsz lepődni! - Április 10 legnépszerűbb játéka

Garantáltan meg fogsz lepődni! - Április 10 legnépszerűbb játéka

SuperData áprilisi kutatásaiban mobilra, konzolra, és PC-re is megkaptuk a 10 legnépszerűbb címet. Tippeld meg, hogy vajon kedvenced ott van-e a TOP10-ben!

Megkaptuk a SuperData-tól az áprilisi számokat arra vonatkozóan, hogy az egyes platformokon mely játékok a legnépszerűbbek. Emellett pedig megtudtuk, hogy a videojáték-ipar világszerte 9 százalékos növekedést mutat (7.8 milliárd dollár immáron). A mobilos játékok 8 százalékkal, ám a Free-to-Play MMO szegmenssel együtt 27 százalékkal bővült. Nézzük, hogy áprilisban mely játékok hozták a legtöbb bevételt!

Valamit bitang jól csinálhat a Riot, hogy ennyi idő után is ilyen népszerű a MOBA-juk, ami nemcsak a legnépszerűbb e-sport, de úgy tűnik, hogy a legkedveltebb PC-s játék egyaránt. Meglepő, hogy a CS:GO éppen hogy csak ráfért a listára, ha abból indulunk ki, hogy az ENET 2016-os kutatása szerint, minket magyarok inkább ez a lövölde köt le, akkor meglepő, hogy világszinten mégsem költenek rá annyit, hogy feljebb kússzon ezen a listán.

Nagy feltörekvő a PlayerUnknown's Battleground pedig még csak egy early access játékról beszélünk! Olyan népszerű, hogy a twitch toplistájában is folyamatosan a legjobb három között van. Érdekesség, hogy a Blizzard FPS-e odaverte ebben a hónapban a CS:GO-t, ráadásul az Overwatch konzolon is előkelő helyen van, míg a Hearthstone finoman szólva is gyengélkedik, már ami a bevételt illeti. Sőt, elmondható, hogy a kártyajáték legrosszabb időszakát éli, pedig februárban az új kiegészítővel némileg visszanyerte játékosbázisát, és nagyot kaszált ismét. Természetesen a FIFA továbbra is uralja a konzolos mezőnyt, ami nem csoda, hiszen nemcsak a casual réteg erősödik évről évre, de az e-sport szegmense is egyre nagyobb teret kap! 

Meglepődtél az áprilisi toplistán?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!