Szépen csillog az az ezüst: 2. lett a HellRaisers a DH Tours-on!

Szépen csillog az az ezüst: 2. lett a HellRaisers a DH Tours-on!

A hazai pályán játszó, átalakított G2 első komoly trófeáját gyűjtötte be.

Ahogy arról már beszámoltunk, a HellRaisers két mapon (Cobblestone 16-14, Cache 16-7) legyőzte a Na’Vi-t búcsúztató Misfits együttesét, így tavalyi menetelésükhöz hasonlóan 2017-ben is döntőbe jutottak a DH francia állomásán. Ezek után DeadFox-ék érdeklődése a másik elődöntő felé fordulhatott, amelyet a hazai földön játszó G2, valamint a NiKo távozása után ropz-zal erősítő mousesports vívott egymással.

Döntős a HellRaisers, DeadFox volt a csapat legjobbja!

Bejutott a magyar játékos és csapata a DreamHack Open Tours fináléjába.

Az első pálya Overpass volt, ezt 16-8-cal abszolválta a francia együttes, Cache azonban a Oskar-éknak feküdt jobban - ha szorosan is, de hozták a pályát (16-14). Cobblestone-on viszont már nem volt kegyelem, ismét Shox-ék akarata érvényesült, T-ből 11 kört hozva, kényelmesen nyertek 16-6-ra, bejutottak tehát a döntőbe.

A finálé első pályája Cache volt, ezen a mapon több nagy skalpot is begyűjtöttek mostanában Bondikék - a FaZe mellett a North-ot például kétszer is elkapták Csernobilban. Bencéék kezdtek a T oldalon, és bár komolyabb kontakt nélkül tették “A”-ra a bombát a nyitókörben, megvédeniük nem sikerült (0-1). A második menetet nem aprózták el a HR-es fiúk, a plant-nek hála két AK 47-es is belefért nekik, amivel meglepték Shox-ékat - ezúttal “B”-re került a bomba, a franciák pedig meglengették a fehér zászlót, mint tették már azt oly sokszor a történelem során (1-1). Innentől azonban magasabb fokozatba kapcsolt a védelem, zsinórban 8 kört hozott a G2 - ez nem volt jó előjel, tekintve, hogy Cache-t a HR választotta a Map Pool-ból.

Bár 9-3-ra sikerült szépítenie a STYKO-éknak két sikeres ”A” támadással, ezzel azonban a pozitívumok felsorolásának végére is értünk: az utolsó 3 kört újfent a G2 vitte el, 12-3-mal fordulva T-be. A második játékrészben lehozták Zero-ék a pisztolykört, és az azt követő kettőt is (9-6), de a forgatókönyv innen ugyanaz volt, mint az első félidőben - 7 győzelem zsinórban a franciáknak, ezzel 16-6-os diadal az első pályán. A HellRaisers-ből hárman is 10 frag alatt maradtak, csak STYKO zárt pluszban - a párharcokat tehát sajnos rendre elbukták a HR-esek. A másik oldalon KennyS volt főként elemében, de mindenki hozzátette a magáét.

A második map Cobblestone volt, és biztatóan indult az ezúttal CT-ben kezdő Bencéék számára. A nyert pisztolykör után több force-t is visszavertek, így az első 7 körből csak kétszer voltak full buy-on a franciák, el is bukták az összeset (7-0). Ezt követően jött egy komolyabb megtorpanás, 8-5-re zárkóztak apEX-ék, de a félidő végét még megnyomták a “mieink”, 10-5-tel fordulhattak T oldalra.

Bár a pálya második pisztolyköre is a HR-nél landolt, semmi előnyt nem tudtak belőle kiépíteni, bukták a következő öt menetet (11-10). Az egyenlítést sikerült elodázni, számos sikertelen “B” kör után “A”-t hívtak ANGE1-ék, és meg is védték a lerakott bombát (12-10). Shox 1v2 clutch-a nem engedte ellépni a HR-t, jött is a taktikai időkérés - ez azonban nem használt, 13-12-re előztek a franciák. A HellRaisers-en volt a sor, hogy egalizáljon, meg is tették ezt Zero-ék, KennyS parádéjára viszont nem volt válaszuk a következő körben - 4 fraget szerzett az AWP-s, ismételt előnyhöz juttatva csapatát (13-14). Újabb kör landolt a G2-nál (13-15), megtörve a HR gazdaságát, akik ennek ellenére hárították a “meccslabdát” (14-15).

Styko-tól Ace és 1v3 clutch kellett volna, hogy életben tartsa a HR reményeit a 30. körben. Két embert le is terített, apEX azonban előnyösebb helyzetben volt, megállította a szlovákot - a G2 két pályán győzte le tehát a HellRaisers csapatát (14-16), megnyerve a DreamHack Tours-t.

Ez volt a francia sztárcsapat első komolyabb győzelme ezzel a felállással, a HR-nek sem kell ugyanakkor szégyenkeznie, reális esélyük volt döntő pályára vinni az összecsapást.

Beszélgessünk a döntőről az Esport1 Közösségben!

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

 

Kövess Minket!