Összefoglalva, amit tudnod kell a Heroes Global Championship Európa ligáról

Régóta nézed, esetleg ritkán ritkán betoppansz egy HGC mérkőzésre? Itt minden infót megtalálsz, hogyan is épült fel és mi várható még ebben a szezonban.

Kezdjük is az elején. A Blizzard 2016 nyarán bejelentette, hogy érkezik majd egy nagyszabású ligasorozat amiben minden régióból (Európa, Amerika, Korea, Kína, Latin-Amerika, Óceánia) a legjobb 8 csapat egymás ellen küzdhet majd hetekig komoly pénzdíjazásokért.
Ősszel még csak a két top csapat a Fnatic és a Team Dignitas volt akik kvalifikálták magukat a legjobb 8 európai csapat közé, a többieknek selejtezősorozatokon kellett átesniük.

HOTS: Erősődik az Overwatch vonal, D.Va csatlakozik a Nexushoz

A népszerű Genji után egyből egy újabb Overwatch hőst kapunk D.va személyében.

A selejtezők során pedig kialakult a képen látható 8 csapat és az ő 10 héten át tartó küzdelmük eredményei.

De ne szaladjunk annyira előre, hiszen a liga közepén sor került Amerika és Európa legjobb 3 csapatának küzdelmére a katowicei rendezvényen. Ahol a Fnatic a Team Dignitas és a Team Liquid (régebbi nevén Misfits) képviselte régiónkat. Az európai csapatok igen magas szintkülönbséget produkáltak a tengerentúli társaikkal szemben, és a döntőben egy óriási fordítással a Team Dignitas győzedemeskedett a Fnatic felett.

Nem szabad megfeledkeznünk, hogy igenis van tétje ki hányadik helyen végez a tabellán a 10 hét elteltével, hiszen az utolsó két csapat az úgynevezett HGC Crucible bennmaradásért való mérkőzéseken kell, hogy részt vegyen. Hiszen a nagy liga ideje alatt, egy amatőr liga is folyt, ahol az első két helyezett küzdhetett meg az utolsó kettővel a bejutásért.

Eme mérkőzéseket végül a Synergy vs. Team Zealot és a beGenius vs. Team GoodGuys vívta meg, ahol mindkét újonc csapat magabiztosan győzedelmeskedett a két már a ligában sok tapasztalatot szerzett csapat ellen.

De mint az utolsó két helynek, úgy az első kettőnek is volt lényege. A héten kezdődő Mid Season Brawl névre hallgató esemény 10 napon át tart majd Svédországban, ahol az összes régió legjobb két csapata képviselteti magát, nem kis prize poolért cserébe.

Ide pedig a már nagyon tapasztaltnak számító Fnatic és Team Dignitas szerzett helyet magának és valljuk be őszintén, akár még esélyük is van felvenni a kesztyűt majd Koreával.

A 12 csapat két csoportra oszlik, az első 5 napon selejtező mérkőzéseket vívnak egymással, aztán jöhet a legjobb 8 egészen a döntőig.

A közvetítéseket nyomon követni majd itt lehet június 10. 14:00-tól!
Watch live video from ehotshu on www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!