Izgalmas hónapnak néznek elébe a CS:GO e-sport követői

Itt a havi Counter-Strike e-sport program 7 versennyel, a szórakozás garantált!

Counter-Strike versenyekből eddig sem volt hiány és bár jön a nyár, a versenyek továbbra se állnak le! Hét izgalmas versenyt nézhetünk végig, ebből kettőn láthatunk majd magyar érdekeltséget, méghozzá Böröcz ”DeadFox” Bence személyében.

EU Minor (Június 15-18., Bukarest)

A négy régióból (EU, NA, CIS, ASIA) háromban már vége is a Minornak, Európában még csak most fog kezdődni. A Bukarestben megrendezett LAN-on nyolc európai csapat vesz részt, tőlük fog kikerülni az a három ötös, akik aztán egy Major kvalifikációs hellyel, illetve némi pénzzel gazdagodhatnak. A verseny összdíjazása csekély 50 ezer dollár, amiből a győztes 30 ezret, a második 15 ezret, míg a harmadik 5 ezer dollárt vihet haza, a nagyobb nyeremény inkább a Major kvalifikációs hely. Íme a nyolc meghívott:

ELEAGUE Clash for Cash (Június 16., Atlanta)

Az ELEAGUE által rendezett showmeccsen a januári atlantai Major két döntős csapata, az Astralis és a Virtus.pro csap össze. A tét nem kisebb, mint 250 ezer dollár lesz, ezt pedig egy az egyben a BO3-mas mérkőzés győztes csapata viheti haza.

250 000 dolláros show meccset játszik az Astralis és a Virtus.pro!

A rivalizálás újabb mérföldkőhöz érkezhet.

DreamHack Open Summer 2017 (Június 17-19., Jönköping)

A DremHack nyári, svédországi állomásán nyolc csapat csap össze Jönköpingben, a verseny összdíjazása 100 ezer dollár. A LAN-on a hat meghívott csapat mellé csatlakozott a nyílt kvalifikációról bejutó Singularity, illetve a CLG csapata. A verseny két 4 fős csoporttal indul, ahonnan a két csoport első két helyezettje játszhat az egyenes kieséses szakaszban.

Adrenaline Cyber League 2017 (Június 18., Moszkva)

A másodjára megrendezésre kerülő Adrenaline Cyber League-re négy, orosz/ukrán kötődésű csapatot invitáltak meg. A villámtorna összdíjazása 100 ezer dollár lesz. A meghívottak között ott van a magyar érdekeltségű HellRaisers, a Natus Vincere, a Virtus.pro és a FlipSid3. A verseny egyenes kieséses szakaszban fog zajlani, ennek a párosítása egyelőre még nem ismert. Az eseményen az aranyérem 65, az ezüstérem 35, míg a bronz 5-5 ezer dollárt fog érni.

ECS Season 3 offline döntő (Június 23-25., London)

Az ECS és a FACEIT által rendezett liga döntője június 23-25. között kerül megrendezésre Londonban, a SEE Arénában (Wembley). Az offline döntőre, hasonlóan a ESL Pro League-hez, itt is az online liga 4-4 helyezettje kapott meghívást. Az európai régióból meghívást kapott a FaZe, az Astralis, a fnatic illetve a G2, míg az észak-amerikai régiót az SK Gaming, a Team Liquid, az OpTic Gaming és a Cloud9 fogja képviselni. A torna BO1-es csoportmérkőzésekkel kezdődik, majd a két csoport első két helyezettje az egyenes kieséses szakaszban folytatja. A döntő összdíjazása 660 ezer dollár, ebből a győztes 250 ezret vihet magával, az ezüstérmes 120 ezret, a 3-4. helyezettek 65 ezret, az 5-6.-ok 45 ezret, a 7-8. csapatok pedig 35 ezret vihetnek magukkal.

Egész jól néz ki az ECS playoff mezőnye

A FACEIT saját ligája, az ECS, végéhez közelít, így összeszedtük mit lehet tudni a döntőről.

ESL SEC Season V offline döntő (Június 23-25., Szófia)

Immáron 5. szezonjának végéhez érkezett az ESL délkelet-európai bajnoksága, ahol CS:GO-ban ezúttal 5000 eurós összdíjazással készültek a szervezők! Sajnos a 2. szezon óta (ahol az akkor még magyarokkal felálló GameAgents nyert) nem valami eredményesek a hazai csapatok, az 5. szezonban egyedül a HOP élte túl a nemzetközi csoportkört, de a playoffban ők is kiestek, így megint nem lesz magyar résztvevője a LAN-nak. Ettől függetlenül nagy meccsek várhatók, hiszen a Binary Dragons, a címvédő Outlaws, a Nexus és az Imperial vívnak majd meg egymással a final fourban! Parázs meccsek várhatóak, nem érdemes kihagyni.

PGL Major Kraków Main Qualifier (Június 29. – Július 2., Krakkó)

És akkor elérkeztünk június utolsó, egyben talán legizgalmasabbnak ígérkező eseményéhez, a júliusi krakkói Major fő kvalifikációjához. A kvalifikáción 16 csapat vesz részt. Az első nyolc csapat a júniusi atlantai Major 9-16. helyezettjei, míg a második nyolcast a régiós Minorokról kvalifikált csapatok alkotják. A tét pedig nem kisebb, mint a krakkói Major maradék nyolc helye. Természetesen itt is lesz magyar érdekeltség, hiszen az atlantai Major-ön Böröcz ”DeadFox” Bence és csapata, a HellRaisers is szerepelt, így újra harcba szállhatnak a Major-ön való indulás jogáért. Az indulók névsora egyelőre nem teljes, hiszen végleges eredmény még nem született meg minden minoron.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!