Fer: ”Mindig is mi voltunk a legjobbak, csak vártuk a tökéletes pillanatot, hogy visszatérjünk”

Fer: ”Mindig is mi voltunk a legjobbak, csak vártuk a tökéletes pillanatot, hogy visszatérjünk”

Interjú az ECS offline döntőjének friss MVP-jével, ferrel.

Mint arról írtunk, vasárnap az SK Gaming az ECS döntőjének a fináléjában megverte a FaZe Clan-t 2:1-re, így az Esports Championship Series (ECS) trónjára is felültek.

Az év meccsét nyerte meg az SK Londonban!

tbr | 17/06/26 16:46 Tegnap este lezajlott az ECS döntő, mely az idei év legizgalmasabb meccse lett! De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük meg, hogy mi történt az SK vs FaZe meccsen! Az este 9 órakor induló nagy döntőt hatalmas várakozás előzte meg.

A nagy hagyománnyal bíró HLTV MVP díjat ezen a versenyen is kiosztották, ezt pedig nem más kapta, mint az SK Gaming entry fraggere, fer.

Fer élete első MVP címével (Forrás: hltv.org)

A 25 éves játékos karrierjében ez az első MVP cím, ezt viszont lenyűgöző játéka alapján megérdemelten kapta. A csoportkörben a FaZe ellen 1.75-ös értékeléssel végzett, ezzel húzóembere volt az SK-nak. Fer az egész versenyen nem teljesített 1.00 alatt, sőt, a legrosszabb értékelése is az Astralis elleni meccs második pályáján volt, 1.13. Fer átlaga az egész versenyen 1.32 volt, míg az utóbbi 3 hónapban 1.26, ezzel együtt bátran kijelenthetjük, hogy karriere csúcsán van most.

Fer pálya végi értékelései (Forrás: hltv.org)

Ennek az alkalmából pedig a HLTV is csinált vele egy interjút, amit itt olvashattok:

Megváltoztattad az in-game neved ferGOD-ról fermonsterre, és láss csodát, itt is hosszú idő után az első MVP-d, legalábbis mióta Coldzera csatlakozott. Milyen érzés?

Egyáltalán nem érdekelnek az MVP címek, mikor cold csatlakozott a csapathoz, már tudtam, hogy ő lesz a sztárjátékos. Ennek ellenére a csapatban mindenki egy szörnyeteg és nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a bajnokságot, végképp, mert hosszú ideje ez volt az egyik legzsúfoltabb eseményünk.

Térjünk kicsit vissza az elődöntőhöz. A maga módján egy őrült meccs volt. Milyennek láttad a saját helyzetedből?

Tudtuk előre, hogy nagyon kemény meccs lesz, mivel az összes jó csapat itt volt az eseményen, de nagyon jól érezzük magunkat felps-szel, aki már egy jó ideje a csapat része, minden sokkal gördülékenyebb.

Folytassuk a döntővel, egy hosszú elődöntő után elvesztettétek a saját pályátokat, milyen volt a hangulat csapaton belül?

Mindegyik pálya erős volt mindkét csapatnak, mi választottuk Mirage-t, de a Faze is megtehette volna, ugyan az lett volna a helyzet. Elvesztettük az első pályát, de tudtuk, hogy megnyerhetjük még a következő kettőt, szóval magabiztosak voltunk.

Az utolsó pálya a döntőben, Train, miután 13-2-es vezetésről az ellenfél 15-14-re jött vissza, milyen hangulat uralkodott a csapaton belül, hogyan tudtátok ezen a ponton úgy összeszedni magatokat, hogy végül visszagyertek a játékba és megnyerjétek a döntőt?

Kicsit elkezdtünk szorongani, mivel már nagyon be szerettük volna fejezni a pályát, minden olyan könnyen ment a kezdést követően, azonban miután vesztettünk pár kört, elkezdtünk alkalmazkodni, kijavítottunk néhány hibát, amit rosszul csináltunk és mikor a hosszabbításhoz értünk, már tudtuk, hogy mi fogunk nyerni.

Úgy érzed ti vagytok pillanatnyilag a legjobb csapat a világon? Úgy érzed megérdemelt ez a cím?

Totálisan így gondolom, úgy érzem mi vagyunk a legjobbak a világon. Sőt, azt mondom, mindig is mi voltunk a legjobbak, csak vártuk a tökéletes pillanatot, hogy visszatérjünk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!