Nagy meglepetésekkel indult az első heti HGC EU phase 2

Lejátszották az első heti mérkőzéseket a Heroes Global Championship EU csapatai, nagy meglepetések születtek, mutatjuk az eredményeket!

Kezdjük egy kis Heroes Global Championship (HGC) ismertetővel, akik most futnának bele először egy ilyen cikkbe. A HGC ligát maga a Blizzard hozta létre idén januárban. Minden régió legjobb 8 csapata versenyzik benne. (Korea, Kína, Észak-Amerika, Európa, Latin-Amerika, Ausztrália, Délkelet-Ázsia) A csapatok fél éven át heti szinten mérkőznek meg egymással, amit rengeteg nyelven lehet online követni, többek között magyarul is! :)

A fél év alatt két offline versenyen is összecsapnak a régió legjobbjai: a Western Clash a nyugati régiónak, míg az Eastern Clash a keleti régiónak a versenye. Ide a régiók legjobb három csapata jut ki, akik összecsapnak egy komolyabb összegért. A fázis vége pedig a Season Brawl rendezvény ahol az összes régió két legjobb csapata juthat ki csupán. Ezt nyugodtan hívhatjuk világbajnokságnak.

Jelenleg túl vagyunk egy fél éven már, amit phase 1 névre kereszteltünk és a múlt héten már kezdetét is vette a phase 2. Lezajlottak a HGC EU mérkőzések múlthéten, mutatjuk az eredményeket.

Péntek:

Tricked eSport 3 vs. 2 Team Expert

Remekül kezdett az Expert,ennek ellenére roppant szoros volt az összes párharc, majd a Tricked fordított és megnyerte a találkozót.

Playind Ducks  0 vs. 3 Zealots

A Zealots ezen a napon debütált a HGC EU keretein belül, kimért pontos játékkal megérdemeltem győzedelmeskedtek a Ducks felett akik roppant gyengén játszották mind három pályát.

Szombat:

Tricked eSport 2 vs. 3 Playing Ducks

Meglepetéssel indul ez a nap is, hiszen a tegnapi rossz Ducks teljesítmény után, most a Tricked gyengélkedett két pálya után, három vereséget is elszenvedtek.


Team Liquid 3 vs. 0 Team Good Guys

Az interjúban bkb a TGG játékosa bizakodó volt az esetleges győzelmük iránt, de a Liquid végül megmutatta igazi erejét. Egy hatalmas csapást mértek az új csapat felett.

Vasárnap:

Fnatic 3 vs. 0 Zealots

Az egyik legjobban várt mérkőzés ez volt. A világbajnok az új kis csapat ellen, 10-12 percig minden pályát remekül hozott egálba a Zealots, de a végén a precízebb Fnatic magabiztos játéka uralkodott.

Team Liquid 3 vs. 0 Team Dignitas

Az eredmény nem adja vissza sajnos azt a komoly igen hasonló erőviszonyt amit a Liquid és a Dignitas alkotott. Akár bármelyik csapat megnyerhette volna a találkozót, de ezen a napon a Liquid játéka hozott eredményesebb végjátékot.

A tabella eheti állása a következő:

Mit gondoltok az eredményekről, ti is erre számítottatok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!