Valódi hullámvasút volt, de véget ért a csoportkör - ESL ONE Köln, 3. nap

Valódi hullámvasút volt, de véget ért a csoportkör - ESL ONE Köln, 3. nap

Lezárult az ESL ONE Köln csoportköre, ami tele volt meglepetés eredményekkel és nagy bukásokkal, de nézzük is mi történt, illetve mi vár ránk ma!

ESL ONE Köln: Kiderül, hogy kik jutnak tovább és kik búcsúznak a tornától!

Harmadik napjához érkezett az ESL ONE kölni bajnoksága és végleges lesz a rájátszásba jutó csapatok listája. Nézd velünk élőben a közvetítést!

A svájci rendszerű csoportkör utolsó két fordulóját játszották le tegnap, így véglegessé vált, hogy melyik 8 csapat játszhat a Lanxess Arénában. Voltak igazi meglepetések is, hiszen mindhárom észak-amerikai csapat továbbjutott (OpTic, Liquid, Cloud9), a Na'Vi hosszú sikertelenségi széria után ismét ott lesz egy premier esemény rájátszásába, nem úgy, mint az első kieső Virtus.pro.

De a legnagyobb meglepetés még mindig a feltámadásban lévő NiP, akik elsőként jutottak be az Arénába. A világranglista első két helyét elfoglaló SK és FaZe "nehézkesen" jutott csak be a rájátszásba, mindketten az utolsó fordulóig játékban maradtak, mivel előbbi kikapott a G2-tól, utóbbi pedig az OpTictól a 4. körben, ezért csak az 5. meccsükön húzták be a szükséges 3. győzelmet.

A kiesők között is találunk meglepetéseket, hiszen az SK ellen jól indító Space Soldiers nem tudott több meccset nyerni, hasonlóan a VP-t legyőző Immortalshoz és Heroichoz. A mouz 2-0-val indult (fnatic, FaZe), de a NiP elleni meccs után nem igazán találták magukat és kiestek, pedig nagyon jól indult számukra ez a torna és jól játszottak, igazán kár értük. A North csapatáról már nehezebb lenne így beszélni, hiszen két rendkívül "gyenge" csapatot tudtak megverni csupán (TyLoo, Heroic) és azok a meccsek sem voltak annyira simák, mint amennyivel jobbnak kellene lennie Magiskéknek mondjuk a FaZe vagy az SK ellen papíron.

A fnatic pedig az utolsó pillanatig játékban volt, az 5. körben estek ki az SK ellen, ám az is egy szoros mérkőzés volt az első félidőben, így összességében elmondható, hogy alakul a formájuk és a Majorön még bármi megtörténhet, igaz győzelmeiket a Space Soldiers és a Heroic ellen szerezték, de több fejtörést tudtak okozni a vesztes meccseken is, mint a North, ami már önmagában jó képet fest. Sőt, ők voltak az egyetlen kieső csapat, akik nem mentek negatív körkülönbségbe, ami szintén biztató lehet a jövőre való tekintettel.

A mai napon tehát a továbbjutó nyolcas játszik a negyeddöntő során, hogy a holnapi napon az elődöntőben, majd vasárnap délután a nagy döntőben küzdhessenek a bajnoknak járó pénzdíjért és a kupáért. A párosítások a következők lesznek (az időpontok közép-európai idő szerint vannak):

A magyar közvetítés csak később kezdődik, de feltétlen értesítünk benneteket a kezdés időpontjáról! A közvetítést a lenti csatornán követhetitek majd a Magyar Esport TV stábjának köszönhetően, ahol természetesen folytatódnak a nyereményjátékok, ráadásul emelt értékű ajándékokkal a rájátszás alatt! Tartsatok majd velünk a hétvégén is, érdemes lesz!

Élő videó megtekintése innen: ESL_esporthuCS – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!