FalleN lett az ESL One Cologne 2017-es állomásának MVP-je

FalleN lett az ESL One Cologne 2017-es állomásának MVP-je

A győztes SK Gaming irányítója, FalleN lett a torna MVP-je, ennek alkalmából a HLTV készített vele egy interjút.

Arról már írtunk itt, az Esport1-en, hogy az ESL ONE Cologne 2017-es állomását a brazil SK Gaming nyerte meg, 3:0-ra legyőzve a Cloud9-t a döntőben.

Mit tanultunk ESL ONE kölni bajnokságából?

orobeRto | 17/07/10 13:30Hat napig tartó küzdelem ért a végéhez vasárnap, ahol amerikai csapatok döntőjét izgulhattuk végig és nemcsak ennek a tornának avattak bajnokot, hanem az első Grand Slam győztese is kiderült! Mióta van ESL ONE Kölnben azóta rendeznek major tornákat a Lanxess Aréában, ezúttal viszont a PGL nyerte el ezt a jogot, így csupán egy "szerény" 250 ezer dolláros bajnokságon vehettek részt a világ elit CS:GO csapatok.

Mint minden nagyobb versenyen, itt is kiosztotta a HLTV a torna legjobb játékosa díjat (MVP=Most Valuable Player), amit ezúttal nem más kapott, mint a győztes csapat irányítója és AWP-se, Gabriel ”FalleN” Toledo. FalleN oroszlánrészt vállalt az SK győzelméből, ezt a számok is jól mutatják. Az értékeléseket megnézve az egész tornán mindössze kétszer teljesített 1.00 alatt. Egyszer a FaZe elleni elődöntő második pályáján, egyszer pedig a csoportkörben a North elleni 16:10 alkalmával. Még egy fontos mutatóban emelkedett ki a brazil AWP-s és irányító, méghozzá az entry fragek sikerességének számában. FalleN nyitóinak 68%-a sikerült, ezzel a rájátszásban a második, az egész tornán a negyedik legeredményesebb játékos volt ebben a tekintetben.

Az MVP cím másik két esélyese a két csapattárs, fer és coldzera volt, ám ezúttal FalleN kapta meg. FalleN pályafutásának egyébként ez a második MVP díja, az elsőt még 2016-ban a DreamHack Austinon zsebelte be.

Most pedig nézzük a vele készült interjút:

A közelmúltban viszonylag sok rendezvényen vettetek részt Európában. A csoportkörben a két Bo1-es vereség betudható az egyfajta ”kiégésnek”? Nem voltál egy kicsit fáradt a folyamatos koncentráció miatt?

Hogy őszinte legyek, egy kicsit benne volt a kiégés is. Mondtam a srácoknak, hogy a Major előtt nem kellene két-három versenyen egymás után részt venni, szükség lenne néhány nap pihenésre. Tehát igen, az elején benne volt egy kicsit a kiégés is, ám csináltunk egy kisebb csapatmegbeszélést a meccsek előtt és alatt, ez sokat javított a csapatszellemen. Már egy kicsit érezzük a kiégést, de egyelőre a következő meccsre kell koncentrálni, azt kell megnyerni. Egyébként azt gondolom, hogy a hétfői, Virtus.pro elleni focimeccs segíteni fog egy kicsit, hogy elvonatkoztassunk a játéktól.

A csoportkörből való továbbjutás után az OpTic-kal találkoztatok a negyeddöntőben. Legyőztek titeket Mirage-on, hogyan hatott rátok a pálya elvesztése? Mesélj erről egy kicsit.

Igen, az OpTic elleni győzelem. Nem is igazán az volt a gond, hogy az OpTic ellen vagy bárki más ellen játszunk, inkább csak a mentális állapotom azon meccsen. Ez a feszült játék és a kiégés kombinációja volt, ez pedig frusztrációt okozott. Ez az, amit egy ideje próbálok megváltoztatni. Az elődöntőben már más mentalitással játszottunk, ott csak pozitívan néztük a dolgokat.

Ezek után beszéljünk a FaZe elleni meccsről. Elég sokszor találkoztok velük, mesélj nekem kicsit a mostani találkozóról. Főleg az Overpassról, ami az első map volt. Ezen mostanában mintha gyengélkednétek kicsit.

A FaZe mindig is egy nehéz ellenfél volt, nagyon magas a skilljük és jól szervezettek. Ők választották az Overpasst, amin egyébként nagyon sokat dolgoztunk mostanában, mivel az elmúlt pár tornán elért eredmény ezen a mapon nem volt a legjobb. Egy jó csapattal találták szembe magukat a CT oldalon, majdnem tökéletesen játszottunk, jó döntéseket hoztunk a map alatt és nem tudtak ellenünk játszani Overpasson.

Amikor áttértünk Cache-re kicsit meglepő volt számunkra, hogy ennyire jól játszottak, jó tervvel érkeztek a CT oldalra, próbálták késleltetni a középfoglalást és egyebeket. Beletelt egy kis időbe mire rájöttünk, hogy hogyan is kellene megközelíteni a meccset ellenük. Amint ez megtörtént, az hosszabbítás már a zsebünkben volt. Nem volt egyszerű, de a csapat nagyon nyerni akart, ezért mindent megtettünk ennek érdekében.

A Cloud9 elleni döntőben nagyon oda kellet figyelni, főleg a második és a harmadik pályán, ahol a Cloud9 többször is vezetett. Te hogy érezted magadat a hatalmas comebackek közben?

Az első pályán, Cobblestone-on coldzera nagyon jól játszott, ez hatott a mi játékunkra is. A második pályán a CT oldalunk kicsit problémás volt, ám terrorban sikerült megnyernünk a pisztolykört és onnan meg se álltunk. Szerényen mondva, én nagyon fontos voltam Trainen, rengeteg bombarakást segítettem és fontos fragekhez jutottam. Terror oldalon egyébként az egyik legjobb félidőnket zártuk.

Infernón nagyon jól játszottak, mi viszont nem tudtuk kiadni a maximumot. Volt néhány hibánk a játék elején, néhány rossz helyezkedés, amit kicsit máshogy kell majd csinálnunk és az eddiginél több erőforrás ahhoz, hogy a lerakókat el tudjuk érni. Hogy őszinte legyek, féltem egy kicsit a CT oldaltól, hiszen ez nem megy annyira nekünk, ám fő a pozitív gondolkodás. Ennek ellenére kiválóan játszottunk CT oldalon, jött is a comeback. Amikor két kört sikerült nyerniük, egy kicsit megijedtünk, viszont TACO és fer a B lerakón kiválóan játszott. A meccs egyik legfontosabb mozzanata az volt, amikor fer CT-n a füstben megölte a srácot, ezzel hozzásegítve minket a 3v2 megnyeréséhez.

Az egész meccs nagyon nehéz volt, a Cloud9 kiválóan játszott a 3:0 ellenére is. A meccs sokkal szorosabb volt, mint ahogy a végeredmény mutatja.

Végül te nyerted az MVP-t, mégis sokkal fontosabb volt a torna megnyerése. Már viccelődtünk azzal, hogy coldzera nyer minden MVP-t, ám legutóbb fer kapta (az ECS LAN döntőjén), most pedig te. Milyen érzés ez?

Fantasztikus érzés ez. Hogy őszinte legyek, a legjobb szerintem, hogy nem csak csapatban, hanem egyénileg is jók vagyunk. Ennek pedig így kell lennie. Az, hogy megkaptam az MVP címet az jó, viszont a torna megnyerése sokkal jobban érdekel. Hogy őszinte legyek, annyira nem törődök ezzel a díjjal.

A viccre visszatérve igen, nehéz coldzera mellett MVP-nek lenni, hiszen ”eltűnik” az egész versenyen, majd amikor fontos, akkor egyszer csak megjelenik. Úgyhogy nagyon meglepett, hogy én kaptam a díjat, úgy gondolom, hogy a Trainen mutatott teljesítményem juttatott hozzá. Örülök a címnek, viszont ez nem számít túl sokat nekem.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

(Borítókép: HLTV

Kövess Minket!