Újabb emberét veszítheti a HellRaisers, STYKO is távozhat

A külföldi sajtó tényként kezeli, hogy a HR egyik szlovákja, STYKO és a PENTA fiatalja is a mousesportsba igazolhat.

A profi CS:GO szcénában az augusztus a vakációról és az átigazolásokról szól, mivel ilyenkor a versenyek java is szünetel. A legtöbb komoly csere ilyenkor történik, hiszen a Major előtti és alatti eredmények meghatározzák, hogy egy csapat hogyan vágjon bele az azt követő időszakba. Rengeteg pletyka lát napvilágot ilyenkor, vannak köztük igazak, félig-igazak és vannak teljesen nagy parasztvakítások is. A HR csapatkapitányának, ANGE1-nek a távozását a Na'Viba például már kész tényként kezelik sokan, de a hivatalos bejelentés még nem volt, addig pedig marad erős gyanú még akkor is, ha a lépés amúgy teljesen logikusnak tűnik.

Elveszítheti csapatkapitányát a HellRaisers, kedden várható a bejelentés!

Tovább zajlik a CIS régiós forgatási láz.

Arról már előzőleg írtunk, hogy Martin ”STYKO” Styk a mouzba tarthat, ahol aztán Denis ”denis” Howell-t váltaná. Denis az egyik leggyengébb láncszeme a mouz-nak, ez a statisztikáin is meglátszik. 1.00-es átlagot, vagy afölöttit legutóbb 2014-ben (!) ért el, az is a határon volt, kereken 1.00. 2015-ben 0.94-es, 2016-ban 0.91-es, idén 0.93-mas átlagot produkált eddig. Azt se lehet elmondani, hogy jó formában lenne az utóbbi időben, hiszen az utolsó három hónapban is mindössze 0.94-es átlaggal rendelkezik. Rajta kívül mindenki egy egész fölött van, kivéve Christian ”IoWel” Garcia Antoran, ő 0.99-el éppen lemaradt.

Styko karrierje se indult rosszul. A Tier 2-es csapatok közül sikerült 2015 végén kitörnie, mikor csatlakozott a HellRaisershez. Az elején nem lehetett panasz a játékára, viszont az utóbbi pár hónapban a csapattal együtt ő is legyengült. Tovább erősíti a pletykát, hogy ANGE1 is nagy valószínűséggel távozhat az európai mix-től, így simán benne van a pakliban, hogy STYKO is inkább ’elhagyja a süllyedő hajót', a mouseports pedig minden bizonnyal lehetőséget biztosítana neki, hogy újra elnyerje ’régi fényét’ egy szintén európai mixben. STYKO egyébként átvehetné Chris ”chrisJ” de Jong-tól az irányítói szerepkört, így chrisJ tudna koncentrálni teljes egészében a játékra.

A másik potenciális mouz jelölt Miikka "sunNy" Kemppi lehet a PENTA ötöséből, ő esetlegesen IoWel-t válthatja. SunNy neve először az ENCE Esports csapatában jelent meg, melyet akkor még allu vezetett. SunNy sztárjátékosnak mondhatta magát a tier 2-es szcénában, egyértelmű volt, hogy ennél ő többre is képes. Miután allu távozott az ENCE-ből, ő is továbbállt a PENTA-ba, itt pedig egy teljesen úgy lineupot építettek fel kRYSTAL-lal. Ez a felállás már sikeresebbnek bizonyult, sikerült is kvalifikálniuk magukat a nemrég lezárult krakkói Majorre, ahol aztán a 12-14. helyen zártak. Ezért is volt meglepetés, hogy sunNy az értékelések alapján a Major ötödik (!) legjobb játékosa volt, úgy, hogy mindössze a 12-14. helyig jutottak. Ha a finn tehetség a mouz-ba menne, a második 'leggyengébb' játékost, IoWel-t váltaná. A mouz mindenképpen jól járna a cserével, hiszen ilyen egyéni teljesítményt egy Majorön megcsinálni nem olyan egyszerű.

Az, hogy a pletykából mi igaz és mi nem, azt nem tudjuk. Abban viszont biztosak vagyunk, hogy bármelyik csere hatalmas rizikóval járna mindkét fél számára, súlyozottan Styko esetére. Ha viszont a szlovák srác valóban a mousesports-ban folytatja a profi pályafutását, akkor hatalmas gödörbe esne a HR, hiszen akár két játékosát (ANGE1-t és Styko-t) is elveszítheti, az ő pótlásuk pedig nem lenne egyszerű.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!