Azonnali ban rendszer érkezik a pályákra

Azonnali ban rendszer érkezik a pályákra

A Psyonix bekeményít, olyan ban rendszert építenek be a játékba, ami azonnal kidob a meccsből, ha túl sokat káromkodsz.

Mivel a Rocket League is egy online játék, ez is tele van toxic emberekkel, akik úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek, bárkinek mondhatnak akármit és akár üdvözölhetik szeretetteljesen a családtagjainkat is. Eddig itt is a már sok játékból megszokott report, illetve mute funkció volt az egyetlen lehetőség ezek ellen a játékosok ellen, de a Psyonix most egy új rendszerrel állt elő annak érdekében, hogy a toxic játékosok valóban megkapják azt, ami jár nekik.

Tovább bővül a Cloud9, leigazolták a DreamHack Atlanta Rocket League győzteseit!

A Cloud9-t leginkább a LoL és CS:GO csapatai miatt ismerjük, most azonban úgy tűnik, hogy Jack Etienne tovább szeretné bővíteni a palettát.

Elmondásuk szerint naponta több ezer jelentés érkezik játékosoktól, és a legtöbbjük játékbeli szidalmazást, zaklatást tartalmaz megannyi gyönyörű szóval megfűszerezve. Az új rendszerüknek a "Language Ban" nevet adták, aminek az a lényege, hogy a káromkodásainkat figyelembe véve automatikusan büntet.

Az adatbázis rendelkezik egy szókészlettel, amelyből ha egy játékos valamelyiket is leírja, strigulát kap a neve mellé. Minden szónak van egy küszöbszintje, amit ha elérünk, akkor a rendszer ott helyben, azonnal repít a meccsből. Az adatbázis egyelőre 20 szóból áll, azt természetesen nem árulták el, hogy mely szavakból, de nyilván nem nehéz kitalálni. Ezenfelül a szavak küszöbszintje sem ismert. A fejlesztők azt mondták, hogy ez a 20 szó tovább fog bővülni belevonva más nyelveket is. 

Többféle bannal ajándékozhat meg majd minket a rendszer, annak függvényében, hogy az már a hányadik. Ha először érjük el egy szó küszöbszintjét, akkor 24 órás ban tulajdonosai leszünk, ezt követi a 72 órás, majd az egy hetes, és végül a perma ban. Úgy tűnik havi tiltás nem is lesz.

Bennem ez az egész felvetett azért egy-két kérdőjelet. Minden bizonnyal nagyon sok toxic játékost fog kiszűrni ez az egész, de a frappánsabbak úgyis kitalálnak majd olyan rövidítéseket kedvenc bókoló szavukra, amit a rendszer talán még nem ismer. Vajon lesz a Psyonix-nek elég kapacitása ahhoz, hogy több, mint 30 millió játékos fejével gondolkodva napra készen tartsa ezt a rendszert?

A másik pedig, hogy mi van akkor, hogyha ranked közben repül a csapattársunk? Senki sem szeret egy toxic emberrel együtt játszani, ám egy egészséges rangon már nehéz hozni a meccset emberhátránnyal. Jelenesetben, ha valaki kilép akkor a csapatunk megfogyatkozik, bot sem lép a helyére. Vajon a Psyonix ilyen helyzetekben kivételt tesz majd, és bedob egy botot? Vagy talán rankedről nem bannol azonnal, majd ha vége a meccsnek kiírja a delikvensnek, hogy találkozunk x idő múlva? 

Összesítve, nagyon jó, hogy ezt beteszik a játékba, remélhetőleg sok kellemetlen figura fog repülni tőle, de azért van néhány elvarratlan szál, ami még kérdőjelesen lebeg. Azt írták a fejlesztők, hogy figyelni fogják a közösség visszajelzéseit, úgyhogy ha valódi probléma lesz mindaz, amit felvetettem, biztosan találnak rá megoldást.

Nektek mi a véleményetek erről a rendszerről? Kinek kell rettegnie tőle? laughing

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!