Legyél te a Clash Royale legjobbja!

Legyél te a Clash Royale legjobbja!

Összeszedtünk pár tuti tippet, amivel sikeres lehetsz.

Nem is olyan régen arról számoltunk be nektek, hogy mennyi minden érkezik a Clash Royale-ba, most pedig egy csokorba gyűjtöttünk olyan tippeket, amik bármilyen kezdő- és haladóbb játékosnak segítséget nyújthatnak. 


1.) Csak gyorsan az alapokról

A Clash Royale egy relatíve egyszerű, tower defense stílusú játék, ahol az nyer, aki elsőként rombolja le az ellenfél főépületét. Ehhez minél több kártyalapot kell beszereznünk, amiket győzelmekért kapott kincsesládákból zsebelhetünk be. Kategóriák szerint megkülönböztetünk gyakori (Common), ritka (Rare), epikus (Epic) és legendás (Legendary) lapokat, valamint támadásra és védekezésre alkalmas kártyákat.



Egy-egy pakli összesen 8 általad választott kártyából áll, amiket nyersanyagért - elixírért - cserébe tudsz megjátszani. A játékmenet sem atomfizika, ahogy elindul a meccs folyamatosan termelődik az elixíred és a két lane bármelyikére pakolhatod le belőle az egységeidet. Az alapok után nézzük át, hogy mikre érdemes figyelned!


2.) Jól megválasztott kártyalapok

Az egyik legfontosabb lépés, hogy olyan kártyákat válassz ki, amik nem csak támadásnál, hanem tornyaid megvédésében is segíthetnek. A legjobban akkor jársz, ha folyamatosan fejleszted ezeket a lapokat, hiszen ezzel növeled nyerési esélyeidet. Ha lehet, mentsd el azokat a paklikat későbbre, amik hatásosnak bizonyultak, mivel így bármikor elő tudod venni őket. Ha olyan kártyapaklit raksz össze, ahol az átlagos elixírmennyiség 4.5 vagy ennél magasabb, az utolsó 60 másodpercben pörgesd fel a támadásaidat, hiszen ilyenkor már gyorsabban jön hozzá a nyersanyag. Alacsonyabb elixíradagot igénylő paklinál viszont leginkább az egységeid elhelyezésére kell nagy figyelmet szentelned.



3.) Ismerd meg az egységeidet

A Clash Royale-ban összesen 74 kártya van és mindegyiknek megvan a maga erőssége, gyengesége. Ezért lehetőleg minél többet próbálj ki közülük, hogy megtaláld a játékstílusodhoz leginkább megfelelő lapokat. Így például biztosan nem fogsz egy Valkűrt Skeleton Army-val betámadni, kivéve ha a halottaknak szurkolsz a Trónok harcában.


4.) Használd ki az elixíres előnyöket

Az már senkinek sem újdonság, hogy a különböző lapokat eltérő mennyiségű elixírért játszhatjuk meg, de azt mindenkinek tudnia kell, hogy a normál játékidőben 1 elixír 2.8 másodperc alatt keletkezik, az utolsó percben viszont ez 1.4 másodpercre módosul. Ha ellenfeled letesz egy kártyát, minél kevesebb elixírt igénylő kártyával próbáld meg visszaverni, hogy maradjon muníció további védelemre és/vagy támadásra. Ehhez persze tudnod kell, hogy melyik lap melyik ellen jó, de kis gyakorlással ez könnyen elsajátítható.



5.) A létfontosságú pozícionálás

Ebben a játékban a megfelelő lapok kijátszásán túl a legfontosabb az egységek elhelyezése. Sok játékos csak lazán lerakja őket az ellenséges toronyhoz legközelebbi területre, de ez a legtöbb esetben nem kifizetődő. Egyrészt a távolsági egységek esetén ki kell használni, hogy messziről tudják szórni a sebzést, másrészt érdemes velük kihúzni az ellenfeleket a két tornyod közötti területre, amivel időt is nyerhetsz, plusz a tornyaid is tudják addig sebezni őket. Ez főleg akkor lehet hasznos, amikor az ellenség egy gyors és/vagy nagy sebzésű egységet játszik meg, miközben a tornyaid már elég ramaty állapotban vannak. 

Emellett fontos, hogy lehetőleg egymástól távol pakolgasd le a katonáidat, különben egy fagyasztó, vagy mérgező varázslat egy csapásra a túlvilágra küldi őket. 


6.) Zavard meg az ellenfeledet

A sok elixírt igénylő egységeket - mint a Giant, a Lava Hound, az Ice Golem, vagy a Royal Giant - olyan lapokkal tudjuk megzavarni mint a Bomber Tower, a Canon, esetleg a Tombstone. Ezeket az egységeket az éppen védendő épület elé kell lepakolnunk, hogy minél több sebzést oszthassanak ki és súlyos sebesülésektől védhessék meg épületeinket. Ez még a rettegett Hog Rider ellen is jó taktika, úgyhogy érdemes minél többször gyakorolni, hogy élesben már rutinból menjen. Ha pedig a tornyodat feleslegesen foglalja le ellenfeled valamelyik egysége, használd a Zap-ot, vagy az Electro Wizard-ot az újracélzásra.

Van még pár tuti tipped? Oszd meg velünk hozzászólásban, hogy többen is tanulhassanak belőle!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!