"Szeretnénk minden, gamingre fogékony embernek lehetőséget biztosítani a fejlődésre"

Magyarország első, újgenerációs PC bangjében jártunk.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy megnyílt Magyarország első PC bang-je, avagy újkori LAN klubja, a GG Gaming, ahol egyértelműen a játékon van a hangsúly. 48 gép, remek környezet, és a többi hazai bártól teljesen eltérően, az alkohol teljes hiánya jellemzi a helyet. Egyelőre még nem 0-24 a nyitvatartás, de az a cél, hogy éjjel-nappal üzemeljenek. Az alapítókat kérdeztük, honnan támadt az ötletük és, milyen terveik vannak a jövőre nézve.

Megnyitott Budapest első, újgenerációs PC Bang-je!

Hodi | 17/08/03 14:27 0 alkohol, 48 gép, 100% játék!

"A vendégeink legalább olyan változatosak, mint a videojátékok. Találkoztunk LAN veteránokkal, akiknek nem volt idegen a kultúra, már az első perctől kezdve otthon érezték magukat, de akadtak olyanok is, akik még életükben nem láttak ehhez hasonlót. A gaming iránt érzett szenvedély azonban mindenki szeméből visszatükröződött ránk, úgyhogy a kezdetleges meglepődést/csodálkozást hamar felváltotta a koncentráció és a jókedv. A visítozás pedig általában azt jelzi, hogy valaki jófejségből elnyomta a mellette ülő csapattársa summoner spelljeit, ezen többnyire mindenki nevet, kivéve az áldozatot, bár mire visszatöltenek a cooldown-ok, minden meg van bocsátva. :)"

GG Gaming

A régi idők fővárosi netkávézóit és LAN klubjait idézi a GG Gaming. Mi volt a motivációtok, amikor kitaláltátok, hogy létrehozzátok ezt a helyet?

"Magyarországon rohamosan fejlődik az e-sport az utóbbi pár évben, egyre nagyobb az érdeklődés a profi és a casual gamerek körében is. Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol mindenki jól érezheti magát, aki fogékony a témára, a kiindulópont pedig a magunk felé támasztott elvárások voltak, lévén mi is gamerek vagyunk. Betekintést nyertünk a keleti és nyugati e-sportkultúrába is, ezért az elsődleges szempont az volt, hogy a kettőt ötvözve, valami újat és egyedit alkossunk, megtartva a hagyományos LAN feeling sajátosságait."

Biztos láttátok, hogy mennyi e-sport bár nyílt az elmúlt két évben Budapesten. Nálatok viszont nem lehet pl. alkoholt fogyasztani. Miért?

"Nagyon szeretjük az e-sport bárokat, viszont a mi koncepciónk a gaming, a fejlődés, a csapatok és versenyek köré épül. Ázsiában szinte harapni lehet a versenyszellemet, az emberek motiválják, kihívják, tanítják egymást, és ennek a hangulatnak a szele megcsapta Magyarországot is, hiszen egyre több a profi csapat és bajnokság, mi pedig szeretnénk ezt a fajta igényt kielégíteni."

Milyen tapasztalataitok vannak Kínából? Milyen az ottani PC bang kultúra? Tényleg olyan, ahogy a média azt ábrázolja? Bemegy 5 srác és ott játszik egész délután?

"Kínában minden utcára annyi PC Bang jut, mint itthon éjjel-nappali, vagy gyrosos. A gaming ott sokkal elfogadottabb és elismertebb, mint hazánkban, ezért a ranglétrán való feljebbjutás szinte már presztízskérdés. Az emberek képesek napi több órát is eltölteni egy ilyen helyen, számukra ez a kultúra része, teljesen elfogadott szórakozási alternatíva."

Mi a célotok a GG Gaminggel? Mit szeretnétek elérni?

"Szeretnénk minden, gamingre fogékony embernek lehetőséget biztosítani a fejlődésre, eredmények elérésére, de a szórakozásra és kapcsolatteremtésre egyaránt. Hatalmas potenciál van a hazai e-sportban, mi pedig szeretnénk részesei lenni a kivirágzásának. Ebben a szakmában mindig van hova fejlődni, hiszen folyamatosan változnak a játékok, események és igények, mi pedig nagyon élvezzük a közös munkát a vendégeinkkel. A távoli tervek között van, hogy Magyarországon létrehozzunk egy profi versenyarénát, illetve saját magyar csapatot és a legjobbakkal küzdhessünk meg."

GG Gaming

A különböző e-sport bárok temérdek versenyt, vetítést szerveznek hétről-hétre. Ti milyen eseményetek terveztek a GGG-be?

"Természetesen a díjazásos és komoly jellegű versenyek mellett a casual fun eventek és nosztalgikus, retro feelingű LAN-ok is helyet kapnak, de rengeteg tervünk van a jövőre nézve. Szeretnénk gondolni a streamerekre, coachokra és csapatot keresőkre/szervezőkre is, viszont nem titok, hogy elveink közé tartozik a nyitottság is, ezért egy-egy eseményt a kedves vendégeink is lebonyolíthatnak, mi pedig lehetőségeinkhez mérten személyre szabott szolgáltatást nyújtunk."

Szerintetek melyek a legnagyobb különbségek a távol keleti és a hazai gamerek, e-sportolók között?

"A távol keleten kialakult egy olyan e-sport kultúra, ami a nyugatihoz képest egy magasabb színvonalat képvisel. Nagyobb súlya van a versengésnek, ami a hétköznapi élet szerves részévé vált, mi pedig szeretnénk ezt az élményt elhozni nektek."

Tegyük fel, hogy gamer vagyok, aki valami helyet keres, ahol játszhat a barátaival. Hogyan győznétek meg, hogy a GG Gaminget válasszam?

"Igyekszünk a különböző kultúrák pozitívumait egybeolvasztva frisset és egyedit létrehozni, így nálunk az is megtalálhatja a számításait aki fejlődni és tanulni szeretne, vagy akár más régiókat/stratégiákat tanulmányozni, de természetesen a barátkozós típusú, illetve az old school LAN feeling kedvelői szintén remek élményekkel gazdagodhatnak. Ha viszont egyszerűen csak annyi a cél, hogy csapattársaiddal vállvetve, testközelből szeretnéd megízlelni a győzelmet, tudod, hol találsz minket. :)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!