Ezekkel vár a legújabb Call of Duty!

Ezekkel vár a legújabb Call of Duty!

Ideje visszatérni a második világháborúba.

A Call of Duty számunkra még mindig nem a bespeedezett mókusként rohangáló katonák futurisztikus küzdelmeit jelenti, hanem azokat a nagybetűs hangulatot teremtő játékokat, amikbe bármikor órákat tudtunk és tudnánk ma is beleölni. Ilyen volt a CoD 2 és a CoD 4: Modern Warfare is, ám a franchise mára teljesen más vizekre evezett. Bár az Activision pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy továbbra is nagyon jól fogy a játék, a vezérigazgató mégis úgy fogalmazott, hogy a legutóbbi rész (az Infinite Warfare) nem akkor érkezett, amikor a játékosok - na, meg a kritikusok - a lehető legjobban reagáltak volna rá. 



Többek közt ezért - valamint a Battlefield 1 elképesztő sikere miatt - térnek vissza a gyökerekhez, ahol ismét a második világháborúba csöppenünk és ha hinni lehet az ígéreteknek, akkor az eddigieknél sokkal komolyabb és megkockáztatjuk, hogy némileg komplexebb történetben merülhetünk el. A játékot az a Sledgehammer Games készíti, akiknek a Modern Warfare 3-at és az Advanced Warfare-t köszönhetjük, úgyhogy minőség tekintetében nyugodtak lehetünk.

A Call of Duty WWII egyjátékos kampányában az európai front eseményeit tárják majd elénk, amiben a leghangsúlyosabb szerepet az amerikaiak fogják kapni. Klasszikus küldetéseken és újfajta missziókon egyaránt részt fogunk venni, miközben ellátogatunk Normandiába, az Ardennekbe, illetve Párizsba is, de lesznek itt erdő mélyén folytatott harcok, német vonatot megállító hadműveletek, valamint különlegességként náci uniformisban egy német bázisra való beosonás is.



A fejlesztők azt ígérik, hogy teljesen új szemszögből élhetjük át a háború történéseit, ami reményeink szerint olyan formában megtörténni, mint a Christopher Nolan-féle Dunkirk esetén. Elmondásuk szerint az emberi oldalát próbálják megragadni az eseményeknek, ami olykor a szemünk és agyunk mellett a szívünkre is hatással lesz. A játék elején már meg is ismerkedünk főszereplőnkkel, Ronald 'Red' Daniles-szel, aki amerikai gyalogosként indul első bevetésére, a normandiai partraszállásra.

A komolynak ígérkező történetben más, irányítható karaktereket is megismerhetünk, mialatt a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hogy pontosan mit jelent a háború alatti bajtársiasság. Az új rész sokkal komorabb látványvilágot fog elénk tárni, hiszen a készítők így szeretnék visszaadni nekünk az emberiség legsötétebb napjait. Ráadásul annyira szeretnék, hogy az új Call of Duty történelmileg is hiteles lehessen, hogy két és féléven át kutattak a témában, valamint járták a világot, úgyhogy erre jó eséllyel nem lehet majd panasz.



A játék többjátékos része számtalan finomságot kínál a világháborús lövöldék kedvelőinek: a kasztok helyett a divíziókat üdvözölhetjük, ahol a szimpla gyalogos katonák és a páncélozottak is helyet kapnak. Végre elfelejthetjük a bevezetőben emlegett eszeveszett rohangálást, hiszen a korlátlan futkorászásnak egyszer és mindenkorra vége.

Két meccs között a Headquarters-ben fogjuk elütni az időt, ahol egyszerre maximum 48 játékos tartózkodhat, akik 1v1-ben, vagy a lőtéren versenghetnek egymással. Ha szeretnénk - a korábbi részekhez hasonlóan - női katonákat is választhatunk, viszont már nem a szokásos pontköltős rendszerrel alakíthatjuk karakterünket, hanem csak ki kell választanunk, hogy pontosan melyik egységet szeretnénk képviselni. Többféle alakulat is helyet kap a játékban, így lehetünk gyalogosok, páncélosok, hegyi, légi vagy expedíciós csapattagok, akik közül mindenki megtalálhatja a játékstílusának leginkább megfelelőt. 

A kellemes látványvilág mellett egy vadiúj játékmód, a War Mode is vár ránk, ahol bármelyik félhez csatlakozva élhetjük át a második világháború legfontosabb ütközeteit.



Természetesen visszatér a közkedvelt zombi mód is, aminek főhöse az a David Tennant lesz, aki sokak számára a Doctor Who, a Jessica Jones és a Broadchurch sorozatokból lehet ismerős és most egy visszavonult műtolvajt fog megformálni. Mellette a felhozatalt olyan nevek erősítik, mint a legendás Udo Kier (ő alakítja az őrult tudóst, aki rászabadította a világra az élőhalottakat), a Daredevil-ben játszó és itt fegyverszakértőként megjelenő Elodie Young, a Ponyvaregényben szereplő, most keménykezű katonai vezető alakító Ving Rhames és a Vikingek sztárja, Katheryn Winnick, aki kiváló észjárásával agyalja ki a legjobb taktikákat.

Érdemes még megjelenés előtt kipróbálnotok a játékot, hiszen ha így tesztek, egy ún. Private Beta Combat Pack üti a markotokat, ami egy sisakot, calling cardot és mérsékelten ízléses emblemet tartalmaz. Ehhez csak részt kell vennetek a két bétateszt egyikén: az első augusztus 25-től 28-ig, a másik szeptember 1-től 4-ig fog tartani.



Ha pedig megtetszett a játék, többféle változat közül is választhattok: 60 dollárért a tiétek lehet a (Digital) Base Edition, ami az alapváltozatot takarja, 100 dollárért már bezsákolhatjátok a Season Pass-t is tartalmazó Digital Deluxe Edition-t és ugyancsak hasonló áron elvihetetitek azt a Pro Edition-t, amiben a szoftver és a pass mellett exkluzív fémdoboz, valamint digitális tartalmakat foglalnak helyet. És akkor még nem beszéltünk a fenti képen szereplő gyűjtői változatról, ami normandiai partraszállásos bronzszoborral, zombi módos poszterrel és különböző felvarrókkal próbál minket elcsábítani.

A Call of Duty WWII kevesebb mint három hónap múlva, november 3-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Korábban volt olyan pletyka, hogy Nintendo Switch-en is tiszteletét teszi, de ezt sajnos a kiadó megcáfolta.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!