60 ezer dollárt gyűjtöttek a FaZe Clan első CoD: Warzone jótékonysági versenyével

60 ezer dollárt gyűjtöttek a FaZe Clan első CoD: Warzone jótékonysági versenyével

Az egyik legnagyobb e-sport szervezet megtartotta az új Battle Royale első tornáját, és a begyűjtött adományokból befolyt összeget a COVID19 világjárvány ellen küzdő szerveknek ajánlották fel.

A FaZe Clan szintén nem akart tétlen maradni ebben a nehéz időszakban, a koronavírus ugyanis egyre több embert érint és az ellene való harcban bizony mindenkire szükség van. Ennek apropóján megrendezték az első Call of Duty: Warzone tornát, ahol végül a Youtuberek egy csapata szállhatott fel a helikopterre és örülhetett az első helynek. A döntőben Vikram "Vik" Singh Barn, Itz_WarsZ és Vapulear hármas győzedelmeskedett, miután az utolsó körben két vállra fektette a Nick "NICKMERCS" Kolcheff, Guy "Dr Disrespect" Beahm, és a korábbi amerikai futballista Chad "Ochocinco" Johnson - játszott a Cincinnati Bengals, New England Patriots, és a Miami Dolphinsban is - trióját.

A FIGHT 2 FUND névre keresztelt eseményt természetesen online bonyolították le az elszigetelődés jegyében, mégis elérték vele, hogy még jobban összehozza a gamereket a nagyvilágban. Nem volt hiány további nagy nevekből sem, részt vett a küzdelemben Thomas 'Temperrr' Oliveira, a FaZe korábbi e-sportolója, de a Philadelphia 76ers kosárlabdázója Ben Simmons, valamint a Pittsburgh Steelers amerikai futballistája, Juju Smith-Schuster is élvezte a lootolást és a virtuális tűzharcot.

Az Egyesült Államokban és a világ többi pontján is sorra mondják le a sport és egyéb területen már meghirdetett eseményeket, de ebben a témában az e-sport is érintett. Ezekkel az online ligákkal szeretnék némileg javítani a közhangulatot a csapatok és szerencsére a videójátékozás egy biztonságos kikapcsolódást jelent napjainkban. Ráadásul, mint kiderült nem kevés hivatásos sportoló is rajong bizonyos játékokért, emellett szívesen ütik el ők is a szabadidejüket mostanában a különböző címekkel. A megmérettetésben 16 csapat vehetett részt, és megvolt a lehetőségük, hogy a hozzájuk beérkezett felajánlások 100%-át valamely helyi intézménynek továbbítsák. Így jött össze 45 ezer dollár, a FaZe Clan további 5, míg a Warzone kiadója, az Activision további 10 ezerrel egészítette ki ezt az összeget. Erről pedig a torna után nagyon pozitívan nyilatkozott Lee Trink, a FaZe Clan vezetője:

"Az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekkel nagyon sok jó dolgot tudunk létrehozni, és plusz forrásokat szerezhetünk a koronavírus elleni harcban mélyen érintett helyi szervezetek támogatására."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!