GuardiaN motivációs problémákkal küzdött

GuardiaN motivációs problémákkal küzdött

Egy cseh fórumon mesélt az elmúlt egy év gondjairól.

A nemrégiben csapatot váltó GuardiaN a kommentekre reagálva mesélte el, hogy miért nem ment neki az elmúlt másfél évben a játék, illetve milyen problémák vitték a FaZe irányába. Három hozzászólást tett közzé, majd ezek lefordítva kikerültek a CS:GO Redditre is, ahol s1mple reagált rájuk. Az igazság bár ködös, az egyértelmű lett, hogy nem épp a legjobb kapcsolatban vált el GuardiaN és a Na'Vi.

Hivatalos: GuardiaN a FaZe játékosa!

Ma este jelentette be a FaZe és a NaVi, hogy GuardiaN elhagyja korábbi csapatát és az amerikai központú FaZe-hez igazol!

Az első posztban egy Zeus kirúgásával kapcsolatos kommentre válaszolt:

Edward és én is Zeus kirúgása ellen voltunk, de hárman is támogatták a csapatból az ötletet és eldöntötték helyettünk - vagy Zeus megy vagy mások - el kellett fogadjuk. Edward egyébként elismerte, hogy Zeus-nak vannak gyengeségei, tehát jogosnak tartotta a társaink felvetését. Mondhatni beleegyezett a döntésbe.

Ezután a motivációról, vagyis inkább annak hiányáról írt:

Zeus kirúgása után elvesztettem a motivációmat, hogy a csapattal játsszam. Alig foglalkoztam a CS:GO-val. Többször megkértem a Na'Vi-t, hogy csökkentsék a fizetésemet, mert úgy éreztem nem érdemlem meg. Az új irányító [seized] csökkentette a játékteremet, míg az új játékos [s1mple] javára, aki miatt mindenki túl izgatott volt. A csapat meg akart tartani, de elmondtam, hogy némelyik csapattársammal nem szeretnék együtt játszani a továbbiakban.

Az emberek sokat beszélnek a [tavalyi] sérülésemről... az egy hétig tartott. Tavaly összesen kétszer indítottam el a játékot, először a StarLadder, másodszor Köln miatt. Nem sokat készültem a Majorre sem, mert túl sok gond volt a csapatban és a játékosok között. Nem akartam ezzel szenvedni, inkább más játékokban kerestem az örömöt helyette...

Mint tudjuk, GuardiaN a FaZe-ben folytatja, erről is ejtett néhány szót:

Még nyaralok, de ismét akkora a motivációm, mint amikor csatlakoztam a Na'Vi-hoz. Ez valami teljesen új lesz és biztos vagyok benne, hogy mentálisan ez a csapat [a FaZe] teljesen más. Alig várom, hogy ismét CS:GO-zzak.

Ahogyan azt észre is vehettétek, több ízben is vádolta a csapattársakat azért, ami az elmúlt egy évben történt. Ezt s1mple nem is hagyta szó nélkül, ő a Reddit poszt alá kommentelt röviden:

Tavaly két bootcampünk volt és mindkettőn csak négyen vettünk részt [a csapatból].

Erre megkérdezték, hogy akkor miért nem távolították már el a csapatból korábban. Nos a válasz nem egyértelműen ezt fejtette meg, inkább az előző kommentjének folytatása lett, de persze le lehet belőle szűrni a választ:

A legviccesebb az egészben, hogy hazudott a csapatnak egy éven át és most ugyanezt csinálja a rajongóival és azokkal, akik követik a CS-t.

Tehát, ha s1mple-nek van igaza, akkor GuardiaN meg sem erőltette magát azért, hogy a csapat szekere jobban menjen és hazugságokkal bújt ki a felelősség alól.Ha GuardiaN mondott igazat, abban az esetben pedig azt kell látnunk, hogy a csapat diszfunkcionális volt és korlátozta a szlovák játékost, aki rosszul érezte magát és emiatt nem is teljesített. Persze érdemes megjegyezni, hogy a valódi történetet nem ismerjük, csupán azt, hogy a vitában szemben álló felek hogyan élték meg a helyzetet. Szóval egyiküket sem szabad hibáztatni és nem adhatunk ebben a témában igazat bármelyiküknek a látottak alapján.

Nehéz időszak volt ez mindannyiuk életében, hiszen a sikerek elmaradtak, sok volt a feszültség és nem tudtak mit kezdeni vele. Mostantól pedig külön csapatban játszanak majd, hiszen GuardiaN a FaZe, míg s1mple a Na'Vi AWP-se lesz, a friss környezet pedig mindkettejüknek csak a javára válhat. Az elmúlt egy évben bebizonyosodott, hogy két dudás nem fér el egy csárdában és ez mind ennek a következménye.

Zárszóként Lacika mellett szóljon, hogy mindig jó jel, ha egy játékos azt mondja, hogy újra megtalálta a motiváló erőt, mert ilyenkor reménykedhetünk abban, hogy ezzel valamiféle bizonyítási vágy is rátör és 110%-ot akar nyújtani legalább. Kíváncsiak leszünk, hogy ez mennyire lesz igaz egy hónap vagy fél év múlva, amikor már versenyeken kell bizonyítani és nem a fórumokon.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!