Újra gondot okozott a zajszűres, ezúttal CoD-ban!

Újra gondot okozott a zajszűres, ezúttal CoD-ban!

Már régóta mennek a találgatások, hogy mi lenne a legmegfelelőbb megoldás.

Egy Call of Duty versenyen vagyunk pontosabban egy Splyce - Epsilon összecsapáson. 1v1 szituáció vette kezdetét és a Splyce játékosa MadCat nem mert kinézni a fal mögül, mert félt, hogy letartja ellenfele. Az ellenfél Hawqeh viszont elindult letenni a bombát és az idő szűke miatt a közönség őrjöngésbe kezdett, ezt viszont az ellenfél meghallotta és a hangos közönség miatt kinézett és nemes egyszerűséggel lelőtte ellenfelét.

Már írtunk róla korábban is, hogy ez más játékokban, kifejezetten a CS:GO-ban is probléma. Ahogyan azt korábbi cikkünkben is említjük, vannak olyan játékosok, akik már konkrétan erre alapoznak.

Zajszűrési-botrány: Sportszerűség vagy pénz?

tbr | 17/06/07 12:00 Sokan sokféleképpen reagáltak a Dallasban történtekre, miszerint a közönség segíteni akart a G2-nak és több játékos szerint sem volt megfelelő a zajszűrés a rendezvényen, így akár hallhatták is a reakciókat, ami segítette őket a North elverésében.

Nyilvánvalóan fejleszteni kellene a zajszűrést, de a szervezők még nem tudják, hogyan segíthetnének ezen. Ez igazából nem a közönség hibája, hiszen egy idő után osztódik a hang, de ha több ezer ember egyszerre kiált fel és pont ugyanazt, akkor lehet hogy a játékos egy kicsit elcsíp belőle, ami sok infóhoz juttathatja. Vélhetően a szervezőknek kellene valami frappánsat kitalálni, hiszen ez nem maradhat így. Talán, majd ha egy nagy döntőben egy kritikus kör fog ezen elmenni, akkor észbe kapnak. 

Sok felvetés indult azóta, miszerint a fejhallgatókon kellene változtatni, esetleg a közönséget kellene máshogy elhelyezni. Sőt, olyan feltételezés is érkezett, miszerint a nézők egy külön szabályzatot kapnak és meglesz adva, hogy mit nem kiálthatnak be és akkor talán megelőzhető lenne ez az egész. Persze ennek betarthatósága erősen megkérdőjelezhető, hiszen 5-10 ezer embert visszafogni és esetleg kiszűrni közülük azokat, akik tiltott dolgokat ordibálnak... Maradjunk annyiban, hogy nem lennénk azok helyében, akiknek ezt a munkát kellene elvégeznie, hiszen közel lehetetlen.

Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!