Ez történt a Pro League első napján!

Ez történt a Pro League első napján!

Tegnap kezdődött az EPL hatodik szezonja és már az első napon láthattunk nagyon izgalmas mérkőzéseket.

Tartogatott számunkra érdekfeszítő mérkőzéseket az ESL Pro League első napja. Először az európai küzdelmek kezdődtek, majd utána az észak-amerikaiak.

Európa

Leszerepelt az új HR a Pro League nyitómeccsen

Elindult az ESL Pro League, de a HellRaisers még nem állt készen.

Az első mérkőzés számunkra fontos lehetett, hiszen DeadFox és csapata kezdett a Heroic ellen, aminek aztán egy szoros vereség lett a vége. Az első pályán 16:8-ra kaptak ki, míg Overpasson sikerült már megszorongatni az ellenfelet, de ez sem volt elég, a második pályát is a Heroic nyerte 16:14-re. Viszont Zeronak volt egy nagyon szép megmozdulása, mikor 14:13-ről egy gyönyörű 4k-t hozott össze.

Az új FaZe felállás is debütált, méghozzá nem is gyenge ellenfél ellen, pontosabban a francia G2-t kellett felülmúlniuk. Az első pályán nagyon könnyedén diadalmaskodtak, hiszen a G2 mindössze három kört tudott megnyerni. A második pálya itt is szorosabbra sikerült, miután az első félidőben csak egyetlen egy pont volt az előnye a francia ötösnek. A FaZe összekapta magát és a CT oldalon megint győzni tudtak, 16:12-re. 

Az olofmeister és dennis nélkül felálló fnatic a BIG ellen kezdte meg az ESL Pro League-et és két magabiztos győzelemmel be is zsebelték a 6 pontot. A két újonc, Lekr0 és Golden teljesítménye is elég meggyőző volt, hiszen bőven 1.0-ás átlag felett teljesítettek. Azért a BIG-et sem kell leírni, ők is nagyon jól játszottak, főleg úgy, hogy tabseN 12:5-nél még egy ace-t is lőtt. 

A svéd GODSENT a STYKO-val felálló mousesports ellen kezdett. Bátran kijelenthetjük, hogy ez volt az első forduló legszorosabb öszzecsapása. Mind a két félidő 9:6-al végződött, így most először debütált az új pontozási rendszer hosszabbításoknál. Dennisék viszont már az első mr3-as hosszabbításban lezárták a meccset, így ők kapták a 2 pontot a mouz pedig csak egyet, 19:16 lett az eredmény. Az első pálya 13-6:nál befejeződött, amiről hivatalos beszámoló még nincsen, de valószínűleg a GOTV kavart be.

Észak-Amerika

Az európai részleg ezzel az összecsapással zárt, következhetett az észak-amerikai szekció. Egyből egy meglepetéssel indítottak, hiszen a Liquid az első pályán meglepte az SK-t és 16:12-re legyőzték őket, viszont a második összecsapásra felébredt FALLEN csapata és magabiztosan, 16:3-ra leigázták stanislaw-ékat. Coldzera tudja, hogy hogyan kell stílusosan befejezni egy meccset, egy laza 2v4-et fordított meg a maga 4k-jával.

Ezt követően végre láthattuk az új OpTic-ot is játszani és azt is megtudtuk, hogy friberg hogyan teljesít másik csapatban. Az első meccsen a Ghostnak nem sok esélye volt ellenük, magabiztosan 16-5-re győzött az újonnan összeállt csapat. A második pályára már valamivel összeszedettebben játszott a Ghost is, de az OpTic fejben és skillben is előttük járt valamennyivel. Így alakult ki a 16:10-es végeredmény, mely után az OpTic lett gazdagabb 6 ponttal.

Jöhetett a talán legvártabb összecsapás, ahol a két NA óriás, a CLG és a C9 csapott össze. Ez csak azért is lehet érdekes, mert tarik korábban már játszott a CLG csapat színeiben, most viszont a másik oldalon állt. Tarik húzta a csapatot, amíg csak bírta, hiszen az első meccsen, amin kikaptak 16-11-re, 28 fraget lőtt, míg a többiek a 10-et sem érték el, kivéve a beugró shroud, aki 16-szor volt eredményes. A második meccsre tarik ereje elfogyott, viszont a helyét Skadoodle vette át, most ő durrantott összesen 26 fraget, de itt már a társak is lényegesen többet tettek hozzá a meccshez. Ennek ellenére ez sem volt elég, a CLG másodjára is legyőzte a C9-et.

A nap utolsó meccse a Splyce és az NRG összecsapása volt. Az első pályán, ami Inferno volt, 30 kör alatt nem bírtak egymással a csapatok és itt is hosszabbításra került sor és ennek a végén az NRG került ki győztesen 19-16-el. A második map már nem sikerült ilyen szorosra, hiszen az NRG nem húzta túl sokáig, 16-5-re laposra verték az ellenfelet.

A küzdelmek természetesen folytatódnak, ma este 19:00-kor kezd a HR a BIG ellen. Természetesen ma is közvetítjük a meccseket, amiket itt tudtok követni magyar nyelven. 

UPDATE: Közben megérkezett a hír, hogy a GODSENT és a mouz összecsapásának azért lett vége, mert először a csapatok új szervert kértek, hiszen először rossz szervert kaptak és a pinget nem voltak a legjobbak. Ezután több gond is akadt a szerverrel, amiket nem tudtak olyan gyorsan javítani, mint ahogy szerették volna. Elnézést kértek érte, viszont, hogy mikor lesz rematch, nem tudni.

Szerintetek a HR ma már magára talál és akár győzni is tudnak?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!