A porondon Kel'thuzad képességei

Végig futottunk Kel'thuzad képességein és megnéztük, milyen lehet majd ezek után gyakorlatban.

Végre valahára megérkezett a Kel'thuzad spotlight videó, amire hétfő este óta annyit vártunk. A World of Warcraft jól ismert világát erősíti, Arthas segítőjeként és Naxxramas boss-jaként ismert hős, sokak kedvence lehet.

Role:

Assassin szerepkört kapott, azon belül is mágus lesz, azaz kifejezetten a képességeivel sebző és nem az automata támadásaira hagyatkozó hősről van szó.

Erősségei:

  • Sebzésben nem lehet rá panasz, hiszen kifejezetten erős képességekkel lett megáldva, amikkel ha célba talál, hasonló eredményei lehetnek mint Jainanak és Kael'thasnak.
  • A csatákat remekül tudja uralni majd, ha skillshotjai jó helyen kapják el az ellenfeleit.
  • Érdemben fog tudni hozzászólni az épületek és a minionwave lesöprésében is.

Gyengeségei:

  • Nem lesz javasolt a tornyok alá való beugrálás, hiszen nem rendelkezik egyetlen menekülő képességgel sem, így kétszer is meg kell gondolnunk mielőtt öngyilkos merényletbe kezdenénk.
  • Legnagyobb gyengesége pedig a messziről sebző karakterek lehetnek, akik oly távolról sebzik, ahová ő már nem ér el képességeivel.

Q - Death and Decay:

Egy rövid vonalban maga elé lő, ha ellenfelet talál az sebződik, majd kis időre egy pocsolya alakul ki ami tovább sebzi azokat.

Kiváló képesség lesz majd a waveclearhez, amivel könnyedén lehet majd tolni a laneket. Harcokban pedig a közelharci hősök ellen remek poke.

W- Frost Nova:

Egy célzott nagyobb sugarú körben sebzi és lassítja áldozatait, de akik a kör közepén helyezkednek el, azokat rootolja is.

Az egyik legértékesebb képességéről van szó, amivel nem hibázhat, hiszen ha ez mellé megy, hamar belehalhat, vagy már eleve halott? :)

E - Chains of Kel'thuzad:

Szintén célozni kell vele, ami után sebzi a célpontot, akin a láncok kis ideig még újra aktiválhatóak, amivel vissza lehet húzni a kiszemelt személyt vagy összerántani egy másik játékossal, akik ezután stun effektben részesülnek.

Egyetlen hős képességéhez sem tudnám hasonlítani, de rengeteg potenciál rejlik benne.

R1 - Frost Blast:

Egy fagyos golyót küld a kiszemelt ellenfelére, ami követni kezdi azt. A becsapódáskor sebzi és rootolja áldozatát és minden más ellenfelet egy nagyobb sugarú körben, akik a körön belül tartózkodnak.

Kisebb, szűkebb helyeken kifejezetten jó eredményeket lehet vele elérni, ne gondolkodjatok sokat azon, ha két-három ellenfél közel áll egymáshoz.

R2 - Shadow Fissure:

Akárhol is helyezkedjen hősünk a pályán, bárhova elhasználható a képesség (Globál?). Egy adott körben kisebb betöltési idő után, extrém nagy sebzés éri ellenfeleit.

Ez az a képesség, amit nem szabad elkapkodni, érdemes olyan szituációkban elhasználni, amikor társaink besegítenek nekünk és rögzítik az ellenfeleket egy rövidebb ideig. Higgyétek el ezután a killek nem maradnak el.

D - Master of the Cold Dark:

Önmagában ez egy gyűjtögetős küldetés, minden egyes jól eltalált rootunk után, egy stack jár. Ha elérjük a 15 stacket minden képességünk CD-je 2 másodperccel csökken, majd 30 stacknél 75% spell power boostot kapunk.

Bátran kijelenthetem, hogy Kel'thuzad is egy late game hős, hasonlóan Butcher és Nazeebo személyéhez. Persze ez attól is függ milyen hamar sikerül megszereznünk a kívánt stackjeinket.

Vélemény:

Reméljük, hogy Kel'thuzad személye képes lesz több új embert rávenni arra, hogy kipróbálják a játékot. Ne próbálkozzunk a játék elejétől megölni mindenkit, okosan gyűjtögessük a Trait küldetésünket. Amint elérhető a teljes stack, lehetünk bátrabbak vele. Pozitív hatása lesz a mágusok metájára, hiszen nincs túl sok választásunk ha erre a pozícióra keresünk megfelelő karaktert. Mivel eléggé lomha és menekülések nélkül teremtették meg a készítők, így tényleg gondoljátok át mielőtt beleugrotok egy komolyabb hajszába. Mivel a képességeinek a range-e nagyon kicsi, ezért figyeljetek, ha más távolsági hősökkel veszitek fel a harcot. A közelharcosok ellen nehéz dolga lesz Kel'thuzad-nak, hiszen nehéz dolga lesz eltalálni a képességeivel egy jobb Illidant vagy Genjit! A cleanse nélküli supportok pedig retteghetnek, mert nem lesz mivel kisegítsék társaikat, ha megisszuk a célzóvizet a varázslataink elhasználása előtt.

Hamarosan elérhető lesz majd a PTR szerveren, de szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki számára azonnali vétel.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!