Együttműködési megállapodást kötött a nemzetközi e-sport és asztalitenisz szövetség

Együttműködési megállapodást kötött a nemzetközi e-sport és asztalitenisz szövetség

Az IeSF és ITTF mostantól közösen fog azon dolgozni, hogy népszerűsítse az asztaliteniszt e-sport formában.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) és a Nemzetközi E-sport Szövetség (IeSF) közös megállapodást kötött az asztalitenisz fejlesztése és népszerűsítése érdekében.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetséget 1926-ban alapították és világszerte 226 országos szövetséggel van kapcsolatban (többek között a magyarral is, a MOATSZ-al). Az asztalitenisz egyébként olimpiai sport, amit csak viszonylag későn, 1988-as szöuli olimpián vettek fel a hivatalos sportágak közé. A sportág paralimpia ”részét” már előbb, az 1960-as római paralimpián felvették a parasportok közé.

A két szövetség április eleje óta tárgyal arról, hogy egymás erőforrásait kihasználva hogyan tudnának nagyobb tömegeket elérni a pingponggal és az e-sportokkal. A két szervezet végül májusban találkozott Szingapúrban, ahol személyesen is egyeztettek az együttműködés részleteiről.

A szövetségek támogatják egymást, hogy minél inkább átültethessék a hagyományos sportot az e-sportba is. A cél az, hogy asztalitenisz e-sport világbajnokságot tudjanak rendezni.

Az IeSF egyik célja az, hogy utolérjék a legnagyobb sporteseményeket és együttműködést kezdjenek más nemzetközi szövetségekkel (IF), hogy támogassák a sportegyesületek digitális mozgalmát. Az IeSF folytatja a munkáját, hogy a GAISF, anno SportAccord és a NOB elismerje az e-sportokat és valódi sporttá válhasson, ami átível nyelveket, rasszokat és kulturális határokat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

(Kép: IeSF)

Kövess Minket!