NOFEAR sikerrel vette az első akadályt a Quake világbajnokságon

NOFEAR sikerrel vette az első akadályt a Quake világbajnokságon

A magyar játékos svéd ellenfelét legyőzve várja a mai folytatást. 

Tegnap délután elindult a Dallasban rendezett QuakeCon és megkezdődtek az 1 millió dollár összdíjazású Quake világbajnokság mérkőzései is. Az esemény azért is különleges, mert magyar játékosnak, Brigány "Raisy" Adriánnak, azaz CS:GO-ban ismertebb nevén NOFEAR-nek szoríthatunk.

A világ 32 legjobb Quake-ese között egy magyar a vb címért küzd

A ma éjjel induló eseményen magyar játékosnak is szurkolhatunk majd.

A tegnapi program a helyszíni kvalifikációkkal kezdődött, mivel nyolc hely még szabad volt a 32 fős 1v1 Duel versenyre, amiben ugye NOFEAR is indul. A helyek feltöltése után a csapatversenyek csoportköre következett, amiből 4 csapat, a 2z, The Defenders, NOTOFAST és a Team Liquid jutott tovább a rájátszásba. 

A leginkább izgalmas rész számunkra ezután jött, mivel megkezdődtek a Duel meccsek is. A sorsolás alapján NOFEAR a H csoportba került és első ellenfele a svéd toxjq volt. Korábban találkoztak már ők a regionális kvalifikációkon és tornákon, legutóbb pedig a magyar játékosnak sikerült győzedelmeskednie az oddsok ellenére. 

A tegnap esti összecsapásuk előtt az elemzőasztal rettentő izgatott volt, ugyanis örömmel fogadták a fiatal magyar kihívó és a már korábban QuakeCon-t nyerő veterán párharcát. A meccs különösen izgalmasra sikerült, első körben NOFEAR, másodikban toxjq vitte a pontot. Az utolsó pályán NOFEAR azonban kiválóan játszott és egy közvetlen találattal legyőzte a svédet 3-0 arányban, a végeredmény pedig így 2-1 lett a magyar játékosnak. Ha szeretnétek visszanézni a meccset, az alábbi videóban 12 perctől megtehetitek:

QuakeCon - $1M Quake World Championships!

Twitch is the world's leading video platform and community for gamers. More than 45 million gamers gather every month on Twitch to broadcast, watch and chat about gaming. Twitch's video platform is the backbone of both live and on-demand distribution for the entire video game ecosystem.

Az este viszont tartogatott még meglepetéseket, mivel a rapha vs. cooller meccs még ránk várt. Az összecsapás viszont nem várt fordulatokat hozott, ugyanis az orosz cooller szinte földbe döngölte az amerikai rapha-t, akinek ezután nehéz dolga lesz ha szeretne továbbjutni a főtáblára.

A program ma tovább folytatódik a csoportkörökkel, a jelenlegi állás pedig a következő:
quakechampions quakecon groups
A mai nap közép-európai idő szerint délután 16 órától folytatódik az 1v1 Duel meccsekkel, amit majd a QuakeChampions hivatalos Twitch csatornáján követhettek figyelemmel:

Élő videó megtekintése innen: QuakeChampions – www.twitch.tv


Szurkoljatok ti is NOFEAR-nek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!