Pár másodpercen múlott, hogy Raisy elverje a Quake egyik legnagyobb legendáját

Pár másodpercen múlott, hogy Raisy elverje a Quake egyik legnagyobb legendáját

A magyar játékos simán nyerte csoportját, a 16 között viszont Rapha várta ellenfeléül. 

Pár napja elindult a Dallasban rendezett QuakeCon és az 1 millió dollár összdíjazású Quake Champions világbajnokság is, ahol egy magyar játékosnak, Brigány "Raisy" Adriánnak is szurkolhattunk. Az első napot Raisy sikeresen teljesítette és meglepetésre egy veterán játékost, toxqj-t sikerült legyőznie.

NOFEAR sikerrel vette az első akadályt a Quake világbajnokságon

A magyar játékos svéd ellenfelét legyőzve várja a mai folytatást.

A show azonban nem állt meg és tegnap tovább folytatódtak az 1v1 Duel torna mérkőzései, Raisy-re pedig zar és carnage várt. A magyar játékos sikerrel vette az akadályokat és mindkettejüket 2-0 arányban győzte le, ezzel 9 ponttal, veretlenül jutott tovább a H csoportból. A csoportkialakítások miatt várható volt, hogy a két nagyhal, coller és rapha közül kerül ki Raisy ellenfele a 16 között, végül az utóbbi, amerikai legendát sorsolták ki. 

A mérkőzést mindenki feszült figyelemmel várta, teljesen jogosan. Raisy, 22 éves Quake LAN újoncként a csoportmeccseivel igen lenyűgöző teljesítményt nyújtott, a másik oldalon pedig Shane "rapha" Hendrixson, mint veterán legenda, hatalmas elvárásoknak kellett, hogy eleget tegyen. A mérkőzés Bo3 volt, de mindjárt az első mapot, óriási meglepetésre Raisy vitte el. Rapha arckifejezése árulkodott arról, hogy kihívója méltó ellenfél.

A vereségből feleszmélő amerikai keményen kezdett, de a magyar játékos hamar magára talált és igazi adok-kapok alakult ki. Odáig fajultak a dolgok, hogy a pályán 2:2 állásnál már mindkét játékosnak egy hőse maradt és a rendes játékidő után a sudden death következett. Raisy-nek itt dőlhetett el volna a továbbjutás és csak pár másodpercen múlott minden, azonban az amerikai Quake legenda rettentő taktikusan használta a karaktere képességeit és kiiktatta a magyar játékost. 

Az állás tehát 1:1-re módosult és elérkeztünk az utolsó pályához, rapha itt azonban már nem kegyelmezett, mivel folyamatosan lejátszotta Raisy-t. Hiába érkezett minden ellentámadás és visszafrag, az amerikai ellentmondást nem tűrően húzta be a mapot 3-0 arányban, a végeredmény ezzel pedig 2-1 lett rapha számára. A kommentátorok egyébként sokat méltatták a magyar játékost és nagy Quake karriert jósolnak neki a jövőben. Az egész összecsapást itt tudjátok megtekinteni:

Az összecsapás után rapha egyébként azt nyilatkozta, hogy rettentően örül a friss Quake játékosoknak, a legintenzívebb Lightning Gun csatája volt valaha és neki is sokkal többet kell gyakorolnia, ha fel akarja venni a versenyt az új generáció tagjaival. A következő fordulóban egyébként ő is búcsúzni kényszerült, mivel csapattársa, Tim "DaHanG" Fogarty 2-0 arányban legyőzte. 

Raisy, azaz ismertebb nevén NOFEAR tehát búcsúzni kényszerült a tornáról, azonban így is történelmi tettet vitt véghez, mivel a legjobb 16-ban végzett a világ elitje ellen. A nyereménye ezzel 10 ezer dollár és a hatalmas tisztelet a rajongók, az ellenfelek, és a magyar szurkolók részéről. Ezúton szeretnénk mi is gratulálni a kiváló szerepléshez és további sok sikert kívánunk neki a jövőben!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!