Clawz jött, látott és győzött, ráadásul kétszer is

Clawz jött, látott és győzött, ráadásul kétszer is

A 19 éves srác teljesítményén ámul a közösség és a profi Quake világa. 

Előző héten tartották a QuakeCon-t, ahol megrendezésre került az 1 millió dollár összdíjazású Quake Champions világbajnokság is. Magyarországot az 1v1 Duel versenyen Birgány "raisy" Adrián, aka NOFEAR képviselte és a szenzációs játékával tovább jutott a csoportból és a 9-16 helyen végzett.

Pár másodpercen múlott, hogy Raisy elverje a Quake egyik legnagyobb legendáját

A magyar játékos simán nyerte csoportját, a 16 között viszont Rapha várta ellenfeléül.

Raisy 22 évesként igen fiatal indulónak számított a többi profi játékos életkorához képest, azonban rajta is túltesz az egész verseny győztese, a belorusz Nikita "clawz" Marchinsky a maga 19 évével. Ráadásul clawz nem csak egyéniben, de csapatban is begyűjtötte a világbajnoki címet az európai mix 2Z alakulatával. 

Clawz egyébként rettentő magabiztosan, három sima győzelemmel jutott tovább a C csoportból, a rájátszásban pedig olyan veterán profikat sikerült elvernie mint a csapattársa Dmytro "Xron" Sakharuk, vagy az orosz legenda Anton "COOLLER" Singov. A döntőben a szintén régi motoros holland Sander "VoO" Kaasjager várta, akit akárcsak a csoportban, ismét simán megvert 3-0 arányban. A teljes mérkőzést az alábbi videóban tudjátok megtekinteni:

Bár nem annyira népszerű a játék rajongóinak körében, mindenféleképpen érdemes szót ejtenünk a Sacrifice, azaz a csapatversenyről is, amit ugye Clawz szintén megnyert többedmagával. A csapat két sima győzelemmel kvalifikálta magát a rájátszásba, ahol lazán verték először a The Defenderst, utána pedig a döntőben a NOTOFAST gárdáját. A játékmód egyébként elég kaotikusnak tűnhet, viszont pár perc után simán átlátható a dolog, szóval ha kíváncsiak vagytok, az alábbi videóban tudjátok visszanézni a döntőt:

Clawz fiatal kora ellenére tehát felült a Quake világ trónjára a két világbajnoki címével és összesen 175 ezer dollárral lett gazdagabb. A legendásnak számító idősödő profikat egyébként nagyon meglepte a tény, hogy a semmiből előkerülő fiatal játékosok mint claws és Raisy ilyen jó eredményeket értek el. A Raisy-vel való összecsapása után, Shane "rapha" Hendrixson meg is jegyezte, hogy örül a vérfrissítésnek és mindenkinek fel kell kötnie a gatyát, ha szeretnék felvenni a versenyt az ifjú titánokkal. 

Szerintünk összességében jót tesz majd a játéknak a generáció váltás, aminek a folyamata csak még izgalmasabb meccseket hoz a régi korok legendái és a fiatal kihívók között. És szerintetek?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!