Karrigan - Ha nem is ezen a versenyen, de később oda fogunk érni a csúcsra

Karrigan - Ha nem is ezen a versenyen, de később oda fogunk érni a csúcsra

Hamarosan kezdődik a DreamHack Masters Malmö, ahol az új FaZe először lesz látható LAN-on!

A HLTV-nek adott interjút Finn "karrigan" Andersen a DreamHack Masters indulása előtt két nappal. Valószínűleg már mindenki tudja, hogy a két új játékossal, GuardiaNnel és olofmeisterrel, felálló ötös ezen a hétvégén debütál először LAN-on, a DreamHack Masters Malmö-n. Ebben az interjúban karrigan beszél arról, hogy hogyan indult az új szezon, hogy érték őket a csapaton belüli változtatások és, hogy mik a csapat céljai ezzel az új felállással.

Minden, amit a DreamHack Masters Malmö-ről tudni kell!

Ezt kell tudnod, hogy ne érjen meglepetésként az őszi szezon első nagy versenye!

Hogyan sikerült a szezonkezdés? Hogyan gyakoroltatok és készültetek az első versenyre?

"Szerintem a 6-2 az ESL Pro League-ben elég erős, lehetne kicsivel jobb is, de lehetne rosszabb is. Nagyon elégedett vagyok az eredményeinkkel eddig és a vereségeink is megbocsájthatóak, hiszen mindig megbeszéljük a hibáinkat és próbáljuk kijavítani őket. Egyelőre olyan, mintha nagyon gyorsan fejlődnénk és minden gyakorlásnál jobbak lennénk. Ahelyett, hogy csak 2-3 pályára fektettük volna a hangsúlyt úgy döntöttünk, hogy mind a 7 versenypályán gyakorlunk, hiszen ötletünk sincs melyik a legjobb és a legrosszabb pályánk. Három verseny is érkezik a közeljövőben, szóval jó ha minél nagyobb a map poolunk."

Mi a különbség a régi és az új felállás között? Mondd ezt el a saját perspektívádból, úgy, hogy te irányítod a csapatot. Mik a célok most?

"Szerintem nagyon sok minden változott. Azt érzem, hogy sokkal nagyobb a tűzerőnk és a játékosok is nagyobb teljesítményt képesek nyújtani. A csapaton belül nagyon jól működik a kémia, olyan mintha már ezer éve együtt játszanánk. Természetesen jól is érezzük magunkat, ami rettenetesen fontos. Ezen felül azt gondolom, hogy a régi felállással nehezebb lett volna elérni nagy sikereket. Az, ahogyan gyakoroltunk az előző ötössel nem volt túl effektív. Jelenleg nem látok semmit, ami az utunkba állhatna, de az biztos, hogy fogunk hibázni majd és ezt csapatként, együtt fogjuk kijavítani és megoldani!"

Könnyebb vagy nehezebb ezt a csapatot irányítani?

"Ez nem titok. Ha megnézed a felállásunkat, akkor látod, hogy sokkal több a "playmaker": ezek azok a játékosok, akik bevállalják a merész szituációkat és általában a maximumot hozzák ki belőlük. Szerintem az ilyen játékosokat könnyebb irányítani. Természetesen még mindig az elején vagyunk, csak most fogjuk az első LAN meccseinket lejátszani, szóval majd egy pár hét múlva meglátjuk."

Hogyan alkalmazkodott be GuardiaN és olof? Mik az első megérzéseid ezzel a felállással kapcsolatban?

"Azt érzem, hogy ez a két játékos tökéletesen beleillik a csapatunkba. Nem csak személyiségük, hanem a játékstílusuk is nekünk kedvez. Szóval rendkívül elégedett vagyok, hogy mennyire jól játszunk már pár nap gyakorlás és néhány hivatalos meccs után. Azt mondanám, hogy valami nagyon különleges ez a csapat, amit még nem tudok kifejteni. Reméljük ez így is marad és minden rendben lesz a csapaton belül a későbbiekben is."

Mi a legnagyobb változás a régi felállásho képest?

"A legnagyobb változtatás mindenképpen a csapaton belüli hangulat. Viszont, ha a játékosokról és a játékstílusról beszélünk, akkor olofmeister az, hiszen ő váltotta kioShiMat, akinek a pozícióit én fogom átvenni, így olof több teret kaphat magának. Természetesen még nagyon az elején vagyunk, ezért csak próbálgatjuk, kinek hol lenne a legjobb. GuardiaN nagyon sokat segített a CT oldalunk fejlesztésében, hiszen szinte mindenhol ott tud lenni. Most már kezdem megérteni, hogy az emberek miért emlékeznek mindig egy GuardiaN flickre, azok valami elképesztőek."

Mik a csapat céljai a DH Masters Malmö-n? Mennyire vagy magabiztos ezeknek a céloknak az elérésében?

"Nem igazán beszéltünk célról, szerintem mindenki tudja, hogy az lenne a legjobb, ha nyernénk, hiszen ha nem ezt akarnánk, akkor nem igazoltunk volna kettő ilyen profi játékost a nyáron. Azért változtattunk, mert nem éreztük azt, hogy azzal a felállással lehetünk a legjobb csapat a világon. Most az új játékosokkal benne van, hogy elbukunk pár meccset, de ezekből is mindig tanulni fogunk. Nagyon magabiztos vagyok abban, hogy elérjük a céljainkat, ha nem is ezen a versenyen, de később oda fogunk érni a csúcsra"

Ti mit gondoltok, tényleg lehet a FaZe a világ legjobb csapata?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!