NiP Magic és gyorsan elhulló VP - DH Masters Malmö 1. nap

NiP Magic és gyorsan elhulló VP - DH Masters Malmö 1. nap

Izgalmas első napon vagyunk túl, íme az eredmények és a legjobb pillanatok!

Tegnap elkezdődött a nyári szünet utáni első premier LAN, a DreamHack Masters Malmö. Az első nap leginkább arról szólt, hogy az új felállások mire képesek offline és mire volt elég az egy-két hetes felkészülés azokhoz képest, akik maradtak a Major előtti csapatnál.

Minden, amit a DreamHack Masters Malmö-ről tudni kell!

Ezt kell tudnod, hogy ne érjen meglepetésként az őszi szezon első nagy versenye!

A nap elején még a papírforma eredmények jöttek, bár ez nem is volt annyira meglepő a párosítások alapján, hiszen az SK és Astralis, mint a világ két legjobb csapata bőven magasabb szintet képvisel a szingapúri B.O.O.T-d[S]-nél vagy a Renegades-nál. De rögtön ezután jöttek is a meglepetések, hiszen először a Na'Vi bánt el a Virtus.pro-val, méghozzá elég meggyőző 16:4-es eredménnyel. Zeus és a mértéktelenül sok bootcamp meghozta a gyümölcsét, szegény Pasháék köpni-nyelni nem tudtak. Mondjuk ez a meccs akkora sötétségbe taszította őket, hogy később a Renegades is elhúzta a nótájukat 16:7-re, szóval ki is estek már az első napon. Erről bővebben az alábbi cikkben írtunk:

Nem tett jót a szünet, újra süllyed a VP hajó

Óriási pofont kaptak a DH Malmö első napján a lengyelek.

A meccs, amire mindenki várt egyértelműen a FaZe - Ninjas in Pyjamas találkozó volt, ahol végre offline is láthattuk az EPL-ben szépen menetelő olofmeisteréket. Kár, hogy az ottani formát nem sikerült áthozni. A gondok a pályavétóval kezdődtek, hiszen bent hagyták Nuke-ot, amire a NiP ellen készülni se lehetett szinte, alig játszották idén, pláne REZ-zel. De ha ezen még túl is lendültek volna, akkor sem volt túl összeszedett a csapat játéka, ami betudható annak is, hogy nemrég álltak össze. De annak is, hogy olof vagy GuardiaN nem valami csoda Nuke játékosok, előző csapataik nagyon szerették elkerülni, emiatt pedig látszódott is, hogy sokszor nem is találták a helyüket a pályán. Mindenkinek voltak jó pillanatai, de a csapatmunka ezen a pályán elengedhetetlen és kicsit úgy tűnt, hogy át se látják éppen mit csinálnak, skillből pedig most nem ment.

Persze a NiP érdemeit sem szabad elvitatni, nagyon okosan és együtt játszottak, egyelőre igen masszívnak tűnik a csapat és ha így folytatják, jöhet a NiP Magic, mint a tavalyi DH Masters Malmö-n, ahová esélytelenként érkeztek és bajnokként távoztak. F0rest is elképesztő magasságokban játszott, egyértelműen lecarryzte a meccset csapatának. A szerver legjobb játékosaként 30-14-es K/D-t ért el és a 132.1-es ADR-e is bizonyítja, hogy ez az ő meccse volt. Látszott is menet közben, hogy érzi a meccset, a vége felé egy eco clutch után még egy kis pimaszkodás is belefért:

Az első nap további mérkőzései az alábbi eredményekkel értek véget:

Illetve egy nap után így állnak a GSL csoportok. Az utolsó helyezettek már kiestek a versenyből, így csütörtök-péntekre csak 12 csapat maradt, de ez a szám holnap tovább fogyatkozik, ugyanis újabb négyes távozik majd a kiesési rangadókon:

A tegnapi nap egyik legszórakoztatóbb pillanatát sem szabad elfelednünk, ugyanis a képernyővédős mulatozásból egy-kettőre örökzöld lesz:

Képernyővédővel szórakoztatja nézőit a DreamHack - videó

Nem akarta elérni a sarkot a DreamHack logó, de a rajongók kedvéért megoldották!

A közvetítés, sajnos nem magyar nyelven, de folytatódik ma! Eddig a North - SK mérkőzés ment le, 2:1-gyel a dánok javára, a folytatásban pedig Astralis - Na'Vi, Gambit - NiP és Immortals - G2 mérkőzések várhatóak, mind BO3-ban. Semmiképp se hagyjátok ki!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!