A McLaren nem aprózta el, teljes stúdiót épített - Interjú Darren Coxxal a verseny főszervezőjével

A McLaren nem aprózta el, teljes stúdiót épített - Interjú Darren Coxxal a verseny főszervezőjével

Felfigyeltek az autó/motorsportra, a jövőben megtölthetik az e-sport arénákat. 

Az év elején volt már egy nagy megmérettetés, Formula E Virtual néven Las Vegasban, és az F1 is elindította a saját e-sport sorozatát. Ez még nem minden, egy másik verseny is a figyelem középpontjába került, a World's Fastest Gamer a McLaren F1, a Logitech G és Darren Cox - a GT Academy egyik úttörője - együttműködöséből jött létre. Utóbbi úriembert egy silverstone-i selejtezőn kapták mikrofonvégre:

"Az ok, amiért ezt csinálom, az az, hogy a szimulátor versenyeket egy következő szintre emelhessük. Általában a szponzorok, partnerek vagy maga az iparág csak annyit lát, hogy néhány srác otthonról versenyzik, páran pedig kommentálják őket. Ezért építettünk egy stúdiót, a McLaren küldött autókat, szimulátorokat állítottunk fel és még a sajtót is meghívtuk. Magasabb célokat szeretnénk megvalósítani, meg akarjuk mutatni, hogy ebből is meg lehet élnie egy versenyzőnek, és nem csak neki, de a kommentátoroknak és mindenkinek, aki ezen dolgozik. Mint minden project amiben részt veszek, segítek beindítani a műfajt, bármi legyen is az. Nyilvánvalóan a műsorszolgáltatás és a tartalomgyártás nagyszerű lesz az online versenyzés sazámára."

Honnan jött az ötlet, mi inspirált? Te magad is szimulátoroztál?

"Szeretném azt mondani, hogy igen, de őszintén megvallva nem vagyok jó benne. A kevés versenyzések alkalmával azonban mindig a szimulátort választottam. A gamelést tekintve én már öreg vagyok. Mindent tudok viszont erről a világról, 10 évig voltam a GT Academyben és azt hiszem jól ment. Miután kiléptem a Nissantól és a saját üzletemet létrehoztam, csak 25%-ban foglalkoztunk játékokkal, de folyamatosan csörgött a telefonom és kaptam a kérdéseket, így most már ez a 80%-ot teszi ki. A GT Academy volt a fordulópont, ott gondoltam át, mi lenne, ha ezeket a srácokat magasabb szintre juttatnánk. 3 évbe telt, hogy ez megvalósulhasson."

Tényleg nagyon lenyűgözően néz ki amit eddig láttunk...

"Fantasztikus, van kommentátor fülkénk is, élőben követhetik az információkat, a visszajátszás is a rendelkezésükre áll. A versenyhez rendezőket használunk, és van aki leül és felügyeli, hogy minden rendben megy e. Online nem így megy, ott nem igazán vannak büntetések és nem hiszem, hogy felügyelnék a dolgokat külső szemlélők. Mondtam is nekik, hogy innentől kezdve a McLaren rajtuk tartja a szemét."

Mit lehet a selejtezőkről tudni?

"Nagyon sok virtuális verseny lesz majd itt a McLaren központjában. Van egy remek koncepciónk, több platformra tervezünk, csak várjátok ki. Ezek a srácok valódi McLareneket vezethetnek a szimulátorokban, lesz erőnlét felmérő és köridő teszt is. Én a kiválasztásban nem veszek részt, azt a McLaren csapatára bízom. Aki pedig bejut, fizetett állást kap, egy iróasztalt az irodaházban és egy szállást Wokingban."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!