"Elvesztünk a saját játékunkban" - Snax interjú

Az újabb csoportkörös bukás után mesélt a Virtus.pro jelenlegi helyzetéről.

A tegnapi nap során készített interjút a HLTV stábja Snax-szal, a Virtus.pro jelenlegi irányítójával a problémákról, melyek szüntelen megakadályozták a komolyabb eredményeket az elmúlt fél évben.

Két vereség és azonnali kiesés New Yorkban, ki az?

Nagyon maga alatt a Virtus.Pro, dupla vereséggel kullognak haza New Yorkból.

Kezdjük is azzal, hogy mi zajlik mostanában a csapaton belül. Milyen a hangulat a VP-ben?

Úgy gondolom, hogy elvesztünk a saját játékunkban, nem találjuk magunkat. Ezt talán a motiváció hiánya, talán nem is tudom hogy mi okozza, de mindenképp dolgoznunk kell rajta, hogy jobbak legyünk. Valószínűleg a fejünkben van a probléma, a gondolkodásunkban, nehéz kifejezni.

Miért cseréltetek irányítót tavasszal? Terveztek-e hasonlót mostanában?

Azt hiszem áprilisban cseréltünk a StarLadder döntő után, miután NEO azt mondta, hogy szüneteltetné az IGL szerepet. Nekem ez leginkább úgy jött le, hogy nem elég motivált már, hogy ezt csinálja. Ezért lettem én az IGL.

Nem tudom, hogy ez egy jó döntés volt-e. Egyre valószínűbb, hogy nem, mert a játékunk nem változott semmit. De ez nem csak az irányításról szól, a csapaton belül vannak egyéb gondok is. Nem tudom, hogy mit tegyek, mert szerintem az irányító szerep nem hat annyira az egyéni játékomra. Az is lehet hogy a képességeim romlanak, mert nem figyelek annyira a célkeresztre és inkább azzal foglalkozom, hogy a társaim mit csinálnak. Nem tudom, hogy mi segítene rajtunk.

Forrás: HLTV

Beszéltetek arról, hogy a jövőben mit csináltok? Jön az ELEAGUE Premier is, addig várható valami változás?

Lehet, hogy itt az idő szerepeket cserélni, talán akkor jobban tudnék koncentrálni a saját játékomra. Talán ez fog segíteni, talán ez volt a legnagyobb gondunk, hogy én egy olyan játékos vagyok, akinek a saját dolgára kell fókuszálnia a csapat helyett. Igen, biztosan változtatni fogunk valamin, talán az IGL-en, de nem tudom még.

Mindenesetre is kíváncsiak vagyunk, hogy milyen változások lesznek a VP-nél. Nem kérdéses, hogy Snaxnek sztárjátékosként sokkal nagyobb hatása volt és lesz is a csapat játékára, mint irányítóként, ám az annál inkább homályosabb, hogy nem lenne-e indokolt játékost cserélnie végre a Virtus.pro-nak. Remélhetőleg erre minél hamarabb választ kapunk!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!