"Egy nagyon izgalmas korszak jön, amely kinyitja az F1 világát a játékosok felé"

A Hungaroringen készült interjú az elnök-vezérigazgató Gyulay Zsolttal az F1 és az e-sport kapcsolódási lehetőségeiről.

Hosszú évtizedek óta az autósport az egyik, ha nem a legmeghatározóbb versenyszáma a Forma 1. Szinte nincs olyan ember a földön, aki ha meghallja ezt a szót, ne ugrana be számára valamelyik név, vagy versenypálya. A Codemasters jóvoltából, és az e-sport töretlen növekedésének köszönhetően ez a sportág sem maradhat ki a virtuális versenyzésből. 

A kétszeres olimpiai bajnok, Gyulay Zsoltnak a Hungaroring Sport Zrt. elnökének szintén nem ismeretlen fogalom a videójátékozás, és - mint igazi sportember - természetesen a sportjátékok érdeklik leginkább.

"Az utóbbi időben a család és egyéb teendőim mellett ez háttérbe szorult, de figyelemmel kisérem, illetve nagyon szeretek a FIFA-val játszani, és a virtuális játékokban a gyermekeimmel szoktam versengeni..."

Az elektronikus sportok hihetetlen sebességgel növekednek és egyre több sportpiaci szereplő is úgy dönt, ideje bekapcsolódni és résztvenni ebben a világban.

"Rengeteget változott a világ, és látható, hogy egyre nagyobb tömegeket vonz. A virtuális világban fejlődnek, és a tanult dolgokat kamatoztatni tudják, én abszolút mellette vagyok..."

Sokan azonban még mindig kételkednek, és támadják az e-sportot, mivel egészségtelennek tartják a gép előtt, az aktív fizikai mozgás nélkül töltött órák számát.

"Azt gondolom, hogy meg kell érteni valahol ezt a világot. Én sem voltam teljesen nyitott erre, de azért látom azt, hogy ezek a gyerekek, akik sokat játszottak, olyan képességekkel gazdagodtak, amit máshol nem tudtak megszerezni..."

Hogy a Forma 1 és a Hungaroring belépne-e az e-sport körforgásába, arra Gyulay Zsolt nagyon pozitív választ adott. A teljes interjút itt most megtekinthetitek:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!