Szépen fejlődött az amerikai CS:GO, de a FaZe-t ki állítja meg?

Szépen fejlődött az amerikai CS:GO, de a FaZe-t ki állítja meg?

Az összes tengerentúli csapat javítani tudott a HLTV ranglistán, de FaZe még hozzájuk képest is durván tör előre.

Befutott a HLTV szeptemberi világranglistája, ahol rendhagyó módon az előző havi pontszámokhoz képeset megkaptuk az összesítést a világ vezető CS:GO csapatairól. Ezúttal is a TOP30 team helyezéseinek változása nem az előző heti állapothoz, hanem a Szeptember 5-i sorrendhez vannak viszonyítva.

Lássuk, hogy milyen versenyek voltak az elmúlt hónapban. Nagyobb eseményekből nem volt hiány, hiszen az Augusztusi pihenőt követően sűrűnek ígérkezett a versenynaptár. A DreamHack mindjárt két versennyel kényeztette a rajongókat, a Masters sorozat Malmőbe érkezett, a DH Open pedig Montreálba látogatott. A tornák sorában újoncként belépő ESG, Mykonos szigetén rendezte a 235.000 dolláros versenyét, az ESL ONE New York pedig 250.000 dollárral kívánta feltölteni a csapatok számláit. Ha pedig a londoni Gfinity Elite Series S1-et is ide soroljuk, akkor 945.000 dollár talált a hónapban gazdára. Szép.

A világranglista szempontjából a Gfinity kilóg a sorból, mert a döntős Epsilon és Prophecy már nincs a TOP30 közelében sem, hiszen koloRRR-ral, fleav-vel felálló Prophecy és a BARBARR-t és maeVe-et is soraiban tudó Epsilon is teljesen lecserélte játékosait. 

A nyári átigazolási szezon után mostanra lassan összeszoknak a játékosok az új szervezetekben, nézzük meg, hogy hogyan tükröződik ez a helyezések tekintetében.

Az SK, G2, FaZe, Astralis négyes valahogy mindig egy kupacban van az élen, ehhez a díszes társasághoz az elmúlt hónapokban a North csatlakozott, hiszen Szeptemberben a DH Masters második és DH Open első helyezésének köszönhetően a legjobbak közt a helyük. AZ ESL One New York-győztes FaZe bomba formában van, talán rajtuk látszik a legjobban, hogy odaérhetnek a világ tetejére. Nem csoda, hogy tele vannak önbizalommal, a világ egyik legjobb játékosa, Niko is azt nyilatkozta, hogy minden versenyt meg akarnak nyerni.

"Minden versenyt meg akarunk nyerni!" -NiKo interjú

Eacute;lete 2. MVP medálját szerezte meg NiKo; az Év játékosa lehet, ha így folytatja.

Az amerikai szcéna is javuló formában van, mert a Liquid volt a másik döntős New Yorkban, ahol alulmaradtak ugyan FaZe-zel szemben, de a világelső SK-t búcsúztatták. Ez történt az ESG Mykonoson is, csak mousesports-tól kaptak ki a döntőben. Oskarék egyébként ezzel öt helyet javítottak. Az ESL ONE harmadik helyezett Cloud9 is oda-odaér a dobogóra, mert ez nem csak Amerikában, hanem Kanadában is bronzérmesek lettek. A tengeren túli profi CS:GO-t így a Liquid és a C9 mellett még a CLG, a Misfits és az NRG képviseli, ráadásul mindenki pluszban zárt.

DeadFoxék hosszú idő után jutottak ki egy offline versenyre

Az utolsó körben a Dignitast sikerült megverni, ezzel összejött a Dreamhack Denver.

A középmezőnyben DeadFox-ék is javítottak, talán nekik később érnek be az igazolások, csak most kezdenek jönni az eredmények. Biztos vagyok abban, hogy woxic kitűnő szerzemény volt, de már ISSAA is kimutatta a foga fehérjét.

A lista vége felé egy jó nagy ugrással a Luminosity került be a TOP30-ba, egyből a 22. helyre. Szép fejlődésen mentek keresztül a brazilok, viszonylag rövid idő alatt. Augusztus végén még csak a 69. helyen voltak SHOOWTIME-ék. A másik nagy előre törő a már említett NRG, akik rendre ott voltak a 30-40. hely környékén hónapok óta, de a TOP30 valahogy nem jött össze nekik. Most itt vannak, már csak meg kell tartani ezt a pozíciót.

Októberben az EPICENTER 2017 és a DreamHack Open Denver 2017 lesznek a nagyobb versenyek, ez utóbbin a már a régóta esedékes offline megmérettetés is összejött a HellRaisersnek, és az NRG-nek is esélye lesz bizonyítani. Az EPICENTER még összejöhet a HR-nek, de a NiP-pel és a Heroic/Faze győztesével kell megmérkőzniük, és akkor még ott van az EPICENTER Wild Card kvalifikáció. Ez a torna biztosítja a megmaradt két kiadó helyet Szentpétervárra. Egyszóval izgalmakban nem lesz hiány Októberben sem, kíváncsiak vagyunk, hogy megjön-e a várva várt HR feltámadás és, hogy Nikoék beváltják-e ígéretüket.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!