LDLC volt a nap meglepetés csapata, az SK hozta a kötelezőt -ESL Pro League

LDLC volt a nap meglepetés csapata, az SK hozta a kötelezőt -ESL Pro League

Folytatódtak az EPL küzdelmei, nem is akármilyen meccseket láthattunk tegnap.

Tegnap is láthattunk jó meccseket, de természetesen nem csak az ESL Pro League-ben folytak amérkőzések, ugyanis még zajlik az EPICENTER zárt kvalija is. Ebben találkoztak tegnap DeadFoxék a NiP-pel, ahol sajnos egy BO3-ban 2-1-re kaptak ki. A másik ágon a FaZe győzte le a Heroicot, így a svédek ellen kell majd döntőzniük a bejutásért.

Műsorajánló: Kövesd magyarul a szerdai EPL meccseket!

Aki ma is e-sport közvetítésekkel töltené az estéjét, annak lesz mivel elütnie az időt.

De most térjünk vissza az EPL világába, ahol remek mérkőzések zajlottak, és bőven akadtak meglepetés eredmények a tengeren innen és túl is.

Európa

Na'Vi - Team LDLC

A mostanában hanyatló Na'Vi az igazán feltörekvő francia ötössel csapott össze. Az első pálya Inferno volt. S1mple és csapata kezdett a Terrorista oldalon, ahol egy 5-0 után végül 10-5-re nyerték meg az első félidőt. Hiába kezdték jobban a második félidőt a franciák, végül 16-14-re s1mple elképesztő 4K-jával a Na'Vi nyert. 

Ugye; mivel ilyenkor kettő BO1-et játszanak a csapatok, a második pálya Nuke. Itt is sokkal jobban kezdett a Na'Vi, viszont 9-5-nél még ALEX hozott egy nagyon szép 1v2 clutch-ot, aminek segítségével végül 9-6-tal fordultak a csapatok.

Ezután már nem sok vizet kavartak a franciák és a Na'Vi egész jól játszva nyerte meg a második pályát is, 16-10-re.

Astralis - BIG

Az első pálya Overpass volt, ahol egyértelműen a dánok kezdtek jobban. 11-4-re sikerült elhúzniuk az első félidőben, viszont a második játékrészre mintha teljesen megtörtek volna. A német BIG rendkívül összekapta magát, és végül ők is hoztak egy 11-4-es félidőt, amivel hosszabbításra tolták a meccset. Az OT során nem csökkent a BIG lendülete és végül 19-16-ra győzni tudtak a dánok ellen. LEGIJA egy gyönyörű 4K-val szerezte meg a győztes pontot csapatának.

A következő pálya Inferno volt, amire az Astralis nagyon-nagyon összeszedte magát; konkrétan lemosták az ellenfelet a pályáról. A CT oldalon 14-1-re tudták megnyerni az első félidőt, majd ezt az előnyt kihasználva végül 16-6-ra nyertek is.

Éles meccsen tartott kávészünetet az Astralis -videó

Természetesen csak a játékon belül, és taktikai megfontolásból.

FaZe - North

Az amerikai sztárcsapat a dán tehetségekkel küzdött meg. Első pálya Mirage volt, ahol a pisztolykör elhozása után sokkal jobban játszott a dán csapat, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az első félidőt 10-5-re meg is tudták nyerni. Nagyon magabiztosan kezdték a második félidőt is, hiszen egyből 4 kört hoztak zsinórban, viszont ezután mintha újjáéledt volna a FaZe, és egyből 7 kört hoztak egyhuzamban. Azonban ez nem volt elég: végül 16-12-re nyert a North.

Következett Inferno, ahol a FaZe viszont már esélyt sem adott ellenfelének. Kísértetiesen hasonlított ez a meccs az előzőhöz, amikor az Astralis húzott egy ugyanilyent. Az első félidőt 12-3-ra nagyon simán behúzták, utána pedig már csak az iskolaköröket kellett hozni, majd végül beállították a 16-4-es végeredményt.

NiP - LDLC

Talán a tegnapi nap egyik legszorosabb meccséről beszélhetünk. A svédek és a franciák kettő olyan mérkőzést játszottak, ahol szükség volt mind a 30 körre, vagy annál többre is akár. Overpass-on kezdtek a felek, ahol elég kiegyenlített küzdelem volt. A pisztolykört az LDLC tudta elhozni, miután DEV1L egy elképesztő triplával villogtatta meg tudását. Utána ment az adok-kapok, és végül 8-7 lett az első félidő. 

A második félidőt is jobban kezdte az LDLC, egyből elhúztak 14-7-re, viszont ezután még magára talált a NiP és egészen 14-15-ig feljöttek. Az utolsó kör már nem jött össze a svédeknek, így az egyenlítés nem sikerült, az első pályát 16-14-re nyerte az LDLC.

A második map Cache volt, ahol szintén folytatódott az előző pályán kialakult adok-kapok. Az első félidőt a NiP nyerte 9-6-ra, viszont a másodikat már az LDLC szintén ilyen állással, így következhetett a hosszabbítás, ahol az LDLC bizonyult jobbnak, és 19-17-re nyerték meg a nap csatáját.

Észak-Amerika

OpTic - Luminosity

Inferno volt az első map, ahol találkoztak a felek. A frissen összeállt OpTic kezdte jobban a mérkőzést, miután 11-4-re tudták megnyerni az első játékrészt. A második félidőben sem tanúsított nagy ellenállást a brazil csapat, és így végül 16-5-re megnyerte az OpTic az első meccset.

A második pálya Train lett, itt viszont a brazilok bizonyultak jobbnak. Az első félidőt 9-6-ra tudták megnyerni, így a második félidőben még bőven lett volna lehetősége összeszednie magukat fribergéknek, viszont ez nem jött össze és ezt a pályát a Luminosity nyerte 16-9-re.

Ghost - Immortals

A balhés időszakot maga mögött tudó Immortals az EPL-ben újonc Ghosttal találkozott. Az első pályán, ami Cbble volt, egyértelműen a brazilok voltak a jobbak, miután az első félidőt 10-5-re tudták megnyerni. A második félidőben sem tudta összeszedni magát a Ghost, és így végül 16-8-ra nyert az Immortals.

A második pálya sem lett sokkal izgalmasabb, hiszen Train T oldalán 10-5-re nyerte a félidőt a brazil ötös, így megint nem volt nehéz dolguk a második félidőben. A végeredmény 16-6 lett.

SK - Cloud9

Miután Tarik végre rájött, hogy most melyik csapatban is játszik, kezdődhetett a brazilok elleni találkozó. Cbble volt az első map, ahol lehengerlően kezdett a FALLEN vezette SK, ugyanis 13-2-re ledózerolták az ellenfelüket a pályáról. Ezt követően egy csoda folytán valahogy összeszedte magát a C9, és egészen 13-11-ig sikerült visszajönniük. Viszont itt azt mondta az SK, hogy "állj!" -és 16-11-re befejezték az első mapet.

A második pálya Mirage lett, ahol szintén nem volt formában a C9, hiszen coldzera vezetésével 10-5-re nyerte az első játékrészt az SK. A második félidőben még próbálkozott a C9, hátha megtalálják a fogást az ellenfélen, viszont ez nem jött össze, így 16-9-re itt is nyertek a brazilok.

Liquid - Rogue

Hiko új csapata a mostanában eszméletlen formában lévő Liquiddel találkozott. Először Inferno-n mérték össze tudásukat a felek. Az első játékrészben elég kiegyenlített volt a csata és végül a Liquid nyerte a félidőt – igaz; éppen csak–, de 8-7-el ők álltak jobban. Viszont a CT oldalon már esélyt sem adtak Hikoéknak, és így 16-8-al nyerték meg az első pályát.

Következett a második pálya, Mirage, ahol az első játékrész ugyanolyan kiegyenlített volt, mint az előző pályán, viszont most 9-6-ra nyert a Liquid. Nitr0 itt is elég megállíthatatlannak tűnt, és végül a második félidőt magabiztosan hozták el, így ezt a pályát is 16-8-ra tudták megnyerni.

Ma folytatódnak a küzdelmek mindkét régióban, remek mérkőzésekkel ráadásul, hiszen a HR a FaZe ellen, a NiP pedig a mouzzal játszik. Ezeket a meccseket követhetitek ma magyar nyelven, az alábbi csatornán:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!