F1 Esports Series: Kiélezett versenyek az elődöntőn, de elmaradt a magyar álom

F1 Esports Series: Kiélezett versenyek az elődöntőn, de elmaradt a magyar álom

16000 jelentkező közül mindössze 40-en vehettek részt a londoni elődöntőben.

40 versenyzővel rendezték meg Londonban az F1 Esports Series elődönőit. Gfinity Arénában felépített színpadon 10 szimulátoron, élő közvetítés keretein belül mérkőzhettek meg a játékosok. A jelenlévő pilótákat 4 futamba sorsolták és 2 pályán kellett pontokat szerezni, hogy a végelszámolás után eldőljön, ki az a 20 player, aki ott lehet majd Abu Dhabiban, a finálén.

A sorozat pikantériája, hogy 2 magyar versenyző is ott volt a legjobbak között, országunkat Blazsán "TRL_Fuvaros" Patrik és Bereznay "SDL_FormulaDani" Dániel képviselte. Míg az elősejtezők alatt 3 platformon ment a küzdelem, addig itt már egy PC-s konfiguráción kellett teljesíteniük. Ráadásul moddolva volt a játék, például a fizika jobban működött, mint online körülmények között.

Hazánk fiai a 2. és 3. futamban kaptak helyet, előbb a brazil Interlagos, aztán a brit Silverstone következett. A 2 nagydíjon elért eredmények alapján rangsorolták a futamonként 10 résztvevőt és az első 5-ben végző pilóták jutottak ki a döntőre. Sajnos egyik játékosunknak sem sikerült kiharcolnia a továbbjutást, viszont derekasan küzdöttek.

Patrik a 2. futamban kapott helyzet, az első nagydíjon mindössze a 9. helyen ért célba a Renault-al, ami 2 pontot jelentett, aztán már hiába adott bele apait anyait, a 6. hely is kevésnek bizonyult. Minden autó teljesen egyenlő feltételekkel vághatott neki a versenyeknek. Itt összetettben Allert Vanderwal, Sven Zürner, Tiziano Brioni, Gianfranco Giglioli és Harrison Jacks végzett az első ötben. Patrik a 8. helyen zárt 10 ponttal.

A 3. futamban indult a másik magyar úriember, Dániel az első pályán 7. hellyel 6 pontot gyűjtött, tehát reális esélye maradt a továbbjutásra. A második pályán azonban egy kisebb ütközést követően a boxba kellett kitérőt tennie, így a 13 körös versenyen már nem volt ideje, hogy feljebb tornássza magát. Így Haas-t irányító játékos is a kiesés sorsára jutott.

"A rajtnál jól eljöttem, 5. voltam már az első szektor végén. Aztán jött egy Renault aki bevetődött, de azt még el tudtam kerülni és aláfordultam. Aztán újra közel ért hozzánk, féltem tőle, ezért később fékeztem, de még így is korábban, mint szoktam, szóval rá is engedtem a fékpedálra, de mivel idegen környezetben a fogáspontokat nem olyan egyszerű megtalálni, ezért hozzáértem az előttem lévőhöz, és az első szárnyam megsérült ezen a versenyen is. Ha nem lett volna az a Renaultos, akkor nem hiszem, hogy ez így történik, de nem szeretném a saját hibámat másra terelni. Ugyanakkor mentségemre szóljon az is, hogy a conact is kicsit moddolt volt, könnyebben törtek az alkatrészek, mint rendes multiban, amihez szintén nem szoktam hozzá, mert olykor nagyon pici koccok benne vannak még sérülés nélkül." -írta a verseny utáni értékelését az F1 Zóna facebook oldalára Bereznay Dániel.

Az első futamban egyébként a 18 éves brit Brendon Leigh két sima futamon győzedelmeskedett, mögött Nicolo Fioroni ment nagyot, hatalmas előzéseket bemutatva lépett fel a dobogó második fokára. Mögöttük Igor Fraga hozta el a bronzérmet.


A 4. futamon Marcel Kiefer szolgáltatta a legnagyobb izgalmakat. Miután az első nagydíjon az utolsó helyen ért célba, és a következőn is innen indult, vajmi kevés esélye maradt a továbbiakban. Varázslatos vezetést és bravúros előzéseket produkálva azonban a harmadik helyig küzdötte fel magát, de ez is kevésnek bizonyult: 2 ponttal lecsúszott Abu Dhabiról.


A londoni elődöntőkről egy rövidebb összefoglalót a Forma 1 hivatalos oldalán láthattok:

Mindenesetre a srácok kitettek magukért, nagyot küzdöttek, és ne felejtsük el, bejuttotak a legjobb 40 virtuális F1-es pilótája közé. A gratuláció mindenképp jár nekik, és reméljük, hogy a következő versenyen is ott lesznek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!