Talán a valaha volt legtöbb csalóval rendelkező Major kvalit láthattuk tegnap

Talán a valaha volt legtöbb csalóval rendelkező Major kvalit láthattuk tegnap

Amikor egy major kvalifikációra gondolunk, azt nem pont így ebben a köntösben képzeljük el.

Tegnap az egyik legdramatikusabb Major / Minor kvalifikációt láthattuk, ugyanis több csapat is meg lett megvádolva csalással (-teszem hozzá: jogosan). Persze maga a rendezés se volt tökéletes, ugyanis a CEVO-nál nem volt minden rendben.

Összeomlott a CEVO, elmaradt az európai Minor kvalifikáció nagyrésze

dan1 | 17/10/14 10:02 Az ELEAGUE Major Boston háza táján már javában sorakoznak a problémák: először az időpontokkal volt gond, hiszen a CIS Minor kvalifikáció a bejelentéstől számítva rövid időn belül kezdődött, majd aki ezt megoldotta, annak ott voltak a vízumproblémák, hiszen a CIS Minor is Bukaresten kerül megrendezésre.

Az egész kvalifikáció már egész jó ütemben zajlott, viszont az igazán nagy probléma akkor jelent meg, amikor a csalással vádolt csapatok meccseit közvetíteni kezdték. Először nézzük meg a PlanetenOG és a LPSP! mérkőzését. Utóbbi csapatban lehetnek ismerős nevek is, mint például FLASH egykori csapattársa maeVe, vagy akár a híres streamer NaToSaphiX. A másik csapatról pedig semmilyen információt nem tudtunk és micsoda véletlen, ők lettek megvádolva csalással. Már az első pályán, ami Mirage volt, történtek érdekes jelenetek. Például ez az 1v3 sodaH részéről:

Hamar leesett a dán csapatnak, hogy itt valami nagyon bűzlik, és ez okozta a második map előtti konfliktust, aminek mi is részesei lehettünk a GOTV-nek köszönhetően. Az egész úgy kezdődik, hogy maeVe-k közlik az ellenfél csapatával, hogy remélik, hogy sodaH már előkészítette a demoját, ugyanis óvni fogják a mérkőzést. Természetesen ilyenkor próbálja védeni magát az ember, néha néha trágár kifejezéseket is elsütnek, ami egyébként nem túl sportszerű. Viszont az egész PlanetenOG csapat úgy állítja be, mintha azt sem tudnák, hogy mi az a hack.

A hab a tortán csak akkor érkezett, amikor Inferno utolsó köreiben ki lett osztva az a jól megérdemelt ban sodaH-nak.

Ezt követően természetesen a profik is felszólaltak Twitteren, valamint a CEVO is kiadott egy hivatalos közleményt. Ex6TenZ azért akadt ki, mert nem hitte el, hogy senkinek sem tűnik fel ez a mérkőzés, és senki sem szeretné leállítani.

Magisk pedig csak szimplán csalódott volt, hogy ilyenek megtörténhetnek major kvalifikáción.

Miután sodaH ki lett tiltva, a csapatát pedig diszkvalifikálták, a Digital Regiment - Binary Dragons összecsapástól kezdték újra az egész kvalifikációt.

Itt még nem volt vége a kérdéses meccseknek. Következő mérkőzés egy német - spanyol összecsapás volt, pontosabban a TEAM OPTIMISTIC és a KPI küzdelme. Az egész meccs során vádolták a németeket csalással, aminek természetesen volt is alapja. Az utolsó körök egyikében ennek meg is lett az eredménye, és az OPTIMISTIC csapatából kerZe-t tiltották ki.

A következő összecsapás a román Invictus Aquilas és a méltán híres játékosokból álló Team-Dignitas küzdelme volt. A román csapat meglepetésre már a meccspontnál járt, viszont itt jött a fordulópont: Ciocardau-t bannolták.

Felmerül a kérdés; hogy megéri lecsalni egy egész minor kvalifikációt azért az öt perc hírnévért, amit azért kapnak, mert kirakják HLTV-re a meccset? Vagy esetleg azért, mert ha bannolják, akkor minden róluk fog szólni? Ez természetesen a CEVO hibája is, hiszen sok olyan játékos is részt vett, akik más platformokról (FaceIT, ESEA - a szerk.) kivannak tiltva. 

Reméljük, hogy soha többet nem fordul elő ehhez hasonló, ugyanis ez elveszi az egész kvalinak az értelmét.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!