Új világrend állt be: a FaZe felült a trónra!

Új világrend állt be: a FaZe felült a trónra!

Nagy változások történtek a top 10-ben a HLTV rangsorán.

Az ELEAGUE Premier után természetesen frissült a HLTV ranglistája is, hiszen a résztvevő top csapatok alaposan megkutyulták az erőviszonyokat az élbolyban. Ezúttal ezeket a változásokat járjuk körbe, illetve megmutatjuk, hogy a világ 30 legjobb brigádja éppen hogyan áll a listán.

"Végre valahára ez a pillanat is elérkezett!" -mondhatnánk. Két hónap kemény munkája után ugyanis a FaZe most már hivatalosan is a világ legjobb csapatának minősül az adatokat összesítő oldal, a HLTV szerint. Az elmúlt hetekben bámulatos teljesítményt láthattunk a gárdától, veretlenül nyertek két nagy versenyt is, ezzel pedig hosszú idő után, letaszították a mostanában leginkább csak stagnáló SK-t a trónról. A csapat elképesztő formában van, az ELEAGUE csoportkör óta nem veszítettek LAN-on pályát, ami azt jelenti, hogy mind az ESL ONE New York-ot, mind az ELEAGUE Premiert pályavesztés nélkül hozták el, és jelenleg 15 mapes sorozatuk van. Ezzel a remek szériával kevesebb, mint egy hónap alatt, összesen 625 000 dollárt nyertek meg, amivel nagyon közel kerültek a CS:GO történelem átírásához!

A FaZe elképesztő comeback-kel győzte le a dánokat az ELEAGUE Premier döntőjében

Véget ért az ELEAGUE Premier, és érvényesült a papírforma a döntőben is.

A top 5-ben igencsak átrendeződtek az erőviszonyok. Ugyanis az SK nem is egy, hanem két helyet esett vissza, miután nem csak a FaZe, de az Astralis is felülmúlta őket. Tehát a dánok mostantól a 2. helyről támadhatnak az elsőségért, míg az SK a harmadikról figyelheti a történéseket. A North és a G2 szintén hátrébb került az előző hetekhez képest, miután előbbi nem tudta fenntartani azt a konzisztens teljesítményt, amit szeptemberben láthattunk. Ugyanez igaz utóbbira is, a franciák negyeddöntős kiesése nem várt fordulat volt az ELEAGUE Premieren, és ezt most egy 5. hellyel tudta díjazni a HLTV.

A top 10-ben is történt némi változás, ugyanis újra visszatért a fnatic ebbe a klubba. Atlantában az Astralis ugyan megállította őket a mélyebb futástól, de ez a szereplés, illetve a remek online forma az utóbbi hetekben megtérülni látszik. Igaz, éppen csak befértek a legjobbak közé, hiszen a 10. helyet foglalhatták el. A Cloud9 és a Gambit is előrébb mehetett a listán a múlt héthez képest, köszönhetően a Liquid csendes hetének és a NiP félresikerült Minor kvalijának, akik emiatt hátrébb kerültek most. Ezzel szemben az észak-amerikai és a kazah csapat hozta a tőlük várhatót, így megérdemelt a közeledés a top 5 felé: ők állhattak most a 6. és a 7. helyre.

Szépen fejlődött az amerikai CS:GO, de a FaZe-t ki állítja meg?

Az összes tengerentúli csapat javítani tudott a HLTV ranglistán, de FaZe még hozzájuk képest is durván tör előre.

A top 10-en kívül két csapat, a Vega Squadron és a Seed hozott össze nagyobb ugrást. Mindketten a ROG Masters 2017 EMEA (Európa - Közel-Kelet - Afrika) döntőjén szerepeltek a múlt héten, melyet a mouz és a Gambit vitt el, vagyis ők mehetnek a World Finals-re. Azonban a 3-4. helyen végeztek mindketten, ez pedig a Vega-nak 6 helyes ugrást jelentett, így ők mostantól a 23-ak. A Seednek (ex-Penta) pedig sikerült a top 30-ba jutás, ők a 28. helyet csípték el.

A teljes lista tehát így néz ki az október 16-ai változások alapján:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!