Raisy a világ elitje ellen száll harcba a DreamHack Denver Quake Champions versenyén

Raisy a világ elitje ellen száll harcba a DreamHack Denver Quake Champions versenyén

A magyar játékos ma éjjel ismét nemzetközi Lan versenyen bizonyíthat. 

Az egykori Counter Strike: Global Offensive játékos Birgány "Raisy" Adrián az elmúlt hónapokban sikert sikerre halmoz Quake Champions-ben és a legutóbbi ESWC online kvalifikáció megnyerésével a PlusForward világ ranglistájának élére ugrott.

Raisy kvalifikálta magát az ESWC-re!

Ezzel pedig a Quake Champions világranglista élére ugrott!

Most újabb nagy kihívás áll Raisy előtt, ugyanis a hétvégén rendezik a 35 ezer dollár összdíjazású DreamHack Denver Duel versenyét, ahová a magyar játékos a világbajnokságon való kiváló szereplése és az online kupákon mutatott egyenletes jó teljesítménye miatt automatikus meghívást kapott. A tét viszont most nem csak a pénz és a presztizs lesz, ugyanis a győztes meghívást kap a Decemberben rendezendő DreamHack Denver tornára is, ahol már 150 ezer dollárt osztanak majd szét az indulók között. 

Raisy tegnap már meg is érkezett az esemény otthonaként szolgáló Clutch Gaming Arena-ba és csapattársával, Garreth "GaRpY" Marchall-lal már meg is kezdték a gyakorlást a közép-európai idő szerint ma este 11:00-kor kezdődő csoportkörökre. A mérkőzések Bo3 formátumban zajlanak majd és a már megszokott Blood Covenant, Blood Run, Corrupted Keep és Ruins of Sarnath pályákon fognak egymásnak esni a versenyzők. 


A magyar játékos a B csoportba került a két kanadai Thomas "griffin" Wall és Andrew "gellehsak" Ryder, továbbá a már Quake legendának számító amerikai Shane "rapha" Hendrixson mellé. Ha emlékeztek még a világbajnokságon történtekre, Raisy pont rapha ellen esett ki egy rettentő szoros összecsapás során a legjobb 16 között, szóval a mostani meccs egy visszavágónak is tekinthető, ami remélhetőleg magyar győzelemmel zárul majd. A csoportok kialakítása a következő:

Amint látjátok, a versenyen Raisy három Myztro Gaming béli csapattársa is indul, sajnos azonban a világbajnokság második helyezettje, a holland Sander "Vo0" Kaasjager és az amerikai Michael "dooi" Dewey szintén az A csoportba került, szóval nekik már rögtön le kell majd számolniuk egymással. Természetesen a szabályok értelmében mindketten továbbjuthatnak, azonban ebbe a svéd Johan "toxqj" Quick-nek és a hazai színekben játszó ScizR-nek  is lesz beleszólása. 

Az 1v1 Duel mérkőzéseket élőben követhetitek majd a Quake Champions hivatalos Twitch csatornáján, a kommentátorok pedig "zoot" (Xavier Dhorne) "Ketchup" (Ryan Neal), "Makaveli" (Victor Cuadra), "Jehar" (Alex Popa) lesznek. 

Nézd meg QuakeChampions élő videóját a www.twitch.tv weboldalonJó szórakozást és szurkoljunk együtt Raisy-nek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!