Raisy már a legjobb 8 között Denverben, de kőkemény ellenfél vár rá

Raisy már a legjobb 8 között Denverben, de kőkemény ellenfél vár rá

k1llsen korábban már többször legyőzte a magyar játékost, reméljük most nem így lesz.

Ezen a hétvégén tartják a DreamHack Denver 35 ezer dollár összdíjazású Quake Champions Duel versenyét, ahová a Myztro Gaming magyar játékosa, Birgány "Raisy" Adrián is meghívást kapott. A versenyről és a várható programról már írtunk nektek korábban; ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Raisy a világ elitje ellen száll harcba a DreamHack Denver Quake Champions versenyén

A magyar játékos ma éjjel ismét nemzetközi Lan versenyen bizonyíthat.

Tegnap éjjel meg is indultak a csoportmeccsek és a közvetítés is, ráadásul a szervezők úgy gondolták, hogy legnagyobb örömünkre a Raisy vs. rapha meccsel fognak kezdeni. A magyar játékos és az amerikai Quake legenda néhány hónapja már találkozott a világbajnokság rájátszásában, akkor viszont rapha győzedelmeskedett egy hajszállal, szóval ez a meccs tekinthető amolyan visszavágónak is. A kommentátorok első körben sima 2-0 győzelmet tippeltek az amerikai győzelmével, szerencsére viszont nem lett igazuk, és egy rettentően szoros meccset láthattunk, ami csak az utolsó pillanatban dőlt el. 

rapha keményen kezdett Corrupted Keep-en és 3-1-re húzta be a pályát, azonban Raisy javítani tudott Blood Run-on 3-2 arányban, szóval a mérkőzés 1-1 állással megérkezett a mindent eldöntő Ruins of Sarnath-ra. A pályán igazi adok-kapok alakult ki, mindkét játékostól fantasztikus lövéseket láthattunk és pattanásig feszült idegekkel érkeztünk meg a 2:2-es álláshoz, ahol már csak egy hőse maradt Raisy-nek és rapha-nak is egyaránt.
esport1 kerdoiv banner
A 15 éves rutin azonban nem hagyta cserben az amerikait, és egy Lightning Gun lerohanással elintézte a magyar játékost, ezzel beállítva a 2:1-es végeredményt. Raisy kiválóan helytállt ezúttal is, és kis szerencsével még a győzelem is meglehetett volna, -talán majd legközelebb. 

A magyar játékos tehát első meccsén vereséget szenvedett, szóval a másik két már nem közvetített mérkőzését mindenféleképpen meg kellett nyernie a továbbjutás érdekében, ami sikerült is, így Raisy 2-1-es mérleggel bekerült a rájátszásba, ráadásul a Myztro Gaming további két játékosának is sikerült mindez.
A ma este folytatódó versenysorozatnak már megvannak a párosításai is, Raisy pedig a lassan nemezisének számító Marcel "k1llsen" Paul-t kapta ellenfélnek, és ha sikerül győzedelmeskednie, ismét összekerülhet rapha-val, hogy újrajátsszák a tegnapi meccset. 
dh denver playoffs
A Duel mérkőzések közép-európai idő szerint este 20:00-tól indulnak, és a Quake Champions hivatalos Twitch csatornáján lesznek közvetítve. Raisy meccse viszont sajnos utolsó a sorban, szóval előreláthatólag éjfél körül kezdődik csak. Ha holnapra nincs programotok és belefér egy kis éjszakázás, akkor csatlakozzatok ti is, és szurkoljunk együtt a magyar játékos sikerének!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!