G2 Zven és Mithy is szabadon tárgyalhatnak, élénken érdeklődik fél Észak-Amerika

G2 Zven és Mithy is szabadon tárgyalhatnak, élénken érdeklődik fél Észak-Amerika

Úgy tűnik, hogy Európa legjobb alsó ösvényes duójáért sorban áll a pénzzel teli NA régió.

Kedden délután Zven Twitteren jelentette be, hogy bár még szerződés köti a G2-hoz, a csapattal megbeszélték, hogy ő is, és Mithy is szabadon tárgyalhatnak más csapatokkal a jövőjükről. Ahogy arról a G2 vb-s kiesése után beszámoltunk, gyakorlatilag az egész csapat egyhangúan közölte, hogy ez volt az utolsó mérkőzés, ahol ők így öten együtt játszottak.

Ha tippelnünk kéne, a két koreai, Trick és Expect biztosan hazatérnek szülőhazájukba, míg Zven és Mithy, ha valami brutálisan jó ajánlatot kapnak, jó eséllyel elhagyják majd a G2 gárdáját, ami nem lenne meglepetés, látva, hogy mekkora káosz fogja övezni az EU LCS-t 2018-ban.

Változik az LCS és a CS is, de nem pont úgy, ahogy vártuk volna

Több alkalommal is érkeztek már hírek, szivárogtatások, de végre itt a hivatalos bejelentés az EU LCS 2018-as struktúrájáról, illetve kaptunk betekintést a 2019-es év terveibe is.

Az erre vonatkozó reddit threadben a G2 tulajdonosa, Ocelote hosszas kommentben fejtette ki a döntésének a hátterét. Azt mondta, csak akkor szeretne együtt dolgozni Zvennel és Mithyvel a jövőben, ha ők maguk szabad akaratukból döntenek úgy, hogy továbbra is a G2-nál akarják folytatni, és ő tulajdonosként nem akarja meggátolni azt, hogy a játékosi esetlegesen más, akár jobb ajánlatok után nézzenek. Ocelote azt is elmondta, hogy tetemes összeget ajánlott néhány észak-amerikai csapat már pusztán azért is, hogy még a szerződés lejárta előtt, az első között tudjon beszélni az európai duóval.

Egyenesen a TSM-be?

Egy a szcénában ismertebb streamer, Tarzaned pletykái szerint  –és hangsúlyozzuk: ezek egyelőre csak erős pletykák– a TSM három embert is cserélni fog a szünetben. Svenskeren helyére a szétesett P1-ből érkezne a fiatal tehetség, MikeYoung, míg az alsó ösvényre a már fent említett sztárpáros. Elsőre meredeknek hangzik, de gondoljunk csak bele. Doublelift egyszer már lelépett, visszajött nyerni, de ugyanúgy elhasaltak, jó eséllyel nem jön vissza többet, végleg visszavonul a profi játéktól és hülyére keresi majd magát streamerként. Biofrost egy jó támogató, de nem egy jó irányító, márpedig ez nagyon hiányzik jelenleg a TSM-ből, ezt fejtegettük korábban is.

In Memoriam Team SoloMid

Zsinórban harmadjára nem jutott ki a csoportkörből a nyugati világ legnépszerűbb League of Legends csapata, a Team Solomid. A problémákról és a lehetséges megoldásokról. Amikor iG Rookie kihúzta a TSM labdát az üveggömbből, a fél LoL világ felrobbant: a TSM az ismert univerzum legkönnyebb csoportját kapta, ez gyakorlatilag egy ingyen 1.

Mithy Európa legjobb támogatója és irányítója, így az érkezésük logikus lépés lenne a TSM részéről, arról nem is beszélve, hogy púposra tömnék mindkét játékos zsebét egy fix, franchise alapú ligában. 

És hogy kivel pótolná a G2 őket? Erre is van egy tippünk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!