Ilyen lesz a World of Warcraft hivatalos vanilla szervere

Ilyen lesz a World of Warcraft hivatalos vanilla szervere

Lesz miért várni a Blizzard nosztalgiavonatát.

Egy emberként dobbant meg a szívünk az idei BlizzCon alatt, amikor bejelentették a World of Warcraft legújabb kiegészítőjét, ám mellette még egy nagyszerű hír is érkezett, ugyanis a Blizzard visszahozza a klasszikus játékélményt a WoW hivatalos vanilla szerverével. 


A legendás játék producere, J. Allen Brack azt nyilatkozta, hogy a mai modern infrastruktúrával a birtokukban tudják majd futtatni a World of Warcraft Classic névre keresztelt szerverét, viszont csomó technikai buktató van, amit meg kell ugraniuk. Állítása szerint ez sokkal nagyobb kihívás, mint ahogyan a játékosok elsőre gondolják, de elhatározták magukat és addig nem nyugszanak, amíg ezt a tőlük megszokott minőségben meg nem fogják valósítani. 

Brack ugyanakkor leszögezte, hogy a Classic szerverek egyáltalán nem lesznek olyanok, mint amilyeneket mostanában megszokhattunk. Így biztosan kimaradnak majd a sorból a cross-realmes megoldások, nem lesz Looking for Raid opció és az automatikus partytaláló Dungeon Finder is kikerül a kínálatból. Mindezek mellett arra törekednek, hogy a lehető legautentikusabb vanilla élményt adják át.


Az elkötelezettségüket jól mutatja, hogy egy különcsapatot állítottak fel a Classic szerveres projekt megvalósítására, akik nem kaptak konkrét, végső határidőt a feladat elvégzésére (–ún. "When it's done"-t–), hogy az általuk diktált ütemben tudjanak dolgozni. Érdekes lesz látni, hogy mit alkotnak majd a srácok, főleg azért, mert rengeteg rajongó kritizálta –és kritizálja mind a mai napig– azt az irányt, amit a World of Warcraft az utóbbi időszakban választott.

Brack szerint nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kezdetek kezdetén a WoW igencsak nehéz és ebből fakadóan rendkívül időigényes is volt, bár emiatt ezen finomhangolni fognak egy picit. Emellett úgy gondolja, hogy lesznek olyan játékosok, akik csupán ideig-óráig lesznek el a Classic szervereken, másokból pedig egy kemény mag fog létrejönni, akik –többek közt– a korábban lekapcsolt törtszervereken még mindig a játék korábbi változatát tolták. 


Ráadásul a blizzardosoknak egyáltalán nem fog számítani, hogy milliók szabadulnak-e rá a Classic szerverekre, vagy ennél jóval kevesebben vágnak bele. Ők azt szeretnék, ha egy olyan klasszikus élmény jönne létre, amit az emberek élvezni tudnak és visszarepíti őket a régi időkbe

Az egyik blizzconos interjúban arra is fény derült, hogy rengeteget agyaltak és vitáztak a vanilla szerverek visszahozatalán, de végül tavaly elhatározták, hogy egy nosztalgikus élményutazással kedveskednek a játék rajongóinak -a réges régen megtapasztalt bugok és egyéb hibák nélkül, ugyanis ezeket nem venné be a gamerek gyomra. Továbbá a Classic megoldás teljesen önálló realmet fog kapni, ami biztosan elérhető lesz a jelenlegi előfizetők számára, viszont az még kétséges, hogy pontosan milyen formában, de amint tudják, bejelentik a nagyközönségnek.


Az elkötelezett rajongók megnyugtatására azt is elmondták, hogy tartalmilag a Classic szerver meg fog egyezni a vanillával, de azt azért finoman hozzátették, hogy ezt nem kell teljesen szó szerint érteni, mivel a megjelenés és az első kiegészítőnek számító Burning Crusade között eltelt két év alatt is rengeteget változott a játék.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!