Életében először DeadFox is játszhat egy Pro League döntőn!

Életében először DeadFox is játszhat egy Pro League döntőn!

Az utolsó fordulóban átgázoltak a GODSENTen, így ott lehetnek az ESL Pro League 6. szezonjának döntőjén.

A tegnapi nappal véget ért az ESL Pro League 6. szezonjának alapszakasza. Ezzel együtt pedig kiderült, hogy az egyes régiókból melyik 6 csapat utazhat a dán Odense városába december 5-e és 10-e között. Hatalmas meglepetésre ezúttal magyar játékosnak is szurkolhatunk majd, hiszen tegnap csodával határos módon a HellRaisers is kijutott. Ezt azonban hosszas szenvedés előzte meg, hiszen augusztus óta már 3 alapemberét is lecserélte a szervezet, mely kezdetben inkább hátráltatta, mintsem segítette őket, de a szezon végére csak összeért az ötös. De nézzük is, hogy mi történt pontosan.

ISSAA is megkapta a szerződését a HellRaiserstől

Mégse igazolnak újabb játékost, a jordán fiatal közel két és fél hónap után kapta meg a végleges szerződését.

Az utolsó forduló

Az EPL utolsó fordulójában mindenki játszott még egy mérkőzést, így a HR is. Ezek a meccsek talán a legfontosabbak voltak a teljes verseny alatt, hiszen nem csak a saját, de egymás sorsáról is döntöttek a csapatok szombat este. A HellRaisers-nek a GODSENTtel kellett szembenézni ahhoz, hogy a továbbjutási esélyeiket egyengessék. A mérkőzésen szerencsére jól szerepeltek DeadFoxék és 2:0-s eredménnyel söpörték le a pályákról dennis-éket. Cache-en 16-8-ra, Cobblestone-on 16:2-re győzedelmeskedtek.

Watch [HUN] ESL PRO LEAGUE S6 @ HellRaisers vs. Godsent from ESL_esporthuCS on www.twitch.tv

Azonban a továbbjutáshoz nem volt elég ez a győzelem önmagában! Egy másik meccsnek, a G2 - fnatic-nak is úgy kellett alakulnia, hogy a franciák alulmaradnak mindkét pályán, hiszen a 6. helyért ők voltak még versenyben Bencééken kívül. A sors itt is a HellRaisers oldalára állt, ugyanis az első helyért küzdő svédek lejátszották a pályáról KennyS-t és bandáját. Cobblestone-on 16-9-re, Infernon 16-11-re nyert a fnatic. Ez pedig nem jelentett egyebet, mint azt, hogy a HR-nek meg lett a továbbjutás és a legjobb 6 között fejezhették be az alapszakaszt. A DeadFox rajongók pedig külön örülhetnek annak, hogy először szurkolhatnak magyar játékkosnak ezen a nívós versenyen.

Watch [HUN] ESL PRO LEAGUE S6 @ HellRaisers vs. Godsent from ESL_esporthuCS on www.twitch.tv

Az alapszakasz tabellája

Az alábbi két táblázatban nézhetitek meg a csapatok állását az alapszakasz befejeztével. Az első hat helyezett jutott be a döntőbe, míg az utolsó helyezett kiesett, az utolsó előtti két csapat pedig feljutási meccset kell játsszon majd a következő szezon előtt. Ez azt jelenti, hogy jövőre nem találkozunk se a BIG-gel, se a Ghosttal. Illetve a Na'Vi, a GODSENT, az Immortals és a Rogue várakozhat, hiszen az ESEA MDL 26. szezonjának legjobbjai ellen kell majd bizonyítaniuk, hogy melyik ligába valóak inkább. A többieknek pedig itt véget ért a szezon, ők nyugodtan várakozhatnak a következőre a pénznyereményeikkel együtt.

Európa

Észak-Amerika

A döntő

Már nem kell sokat aludni, egészen pontosan 24 éjszakát, hogy elérkezzen az Odense-i döntő, mely december 5-10-ig lesz a Sparekassen Fyn Arena-ban. Európai döntőre legutóbb a harmadik szezonban volt példa, akkor London adott helyet az eseménynek. Az ötödik szezon döntője Dallas-ban, míg a negyediké Sao Pauloban volt, így meglehetősen sokat, másfél évet kellett várjunk egy újabb európai fináléra, de már a sarkon van! Hamarosan további részletek is jöhetnek a döntővel kapcsolatban, így mindenképp kövessétek a kapcsolódó híreinket!

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!