FalleN hiába próbálkozott, nem engedik boltz-ot játszani a szervezők

FalleN hiába próbálkozott, nem engedik boltz-ot játszani a szervezők

FalleN Twitteren beszélte meg lurppis-szel az esetet és rájöttek, hogy miért nonszensz a jelenlegi rendszer.

Több csapatnak is szembesülnie kellett azzal a problémával, hogy akkor kezdtek játékoscserébe, amikor már késő volt, mert a felállásokat lezárták a szervezők. Az SK és a Team Liquid is kénytelen lesz beugróval játszani a következő Majorön, miután az ELEAGUE egyiküknek sem engedélyezi, hogy a volt Immortals játékosok pályára lépjenek velük. Az ok egyszerű, ám valljuk be a modern CS-ben kissé sületlen: részt vettek a kvalifikációs szakaszban. A finn származású ex-játékos és elemző, Tomi "lurppis" Kovanen ki is fejtette erről a helyzetről a véleményét:

Úgy tűnik, hogy minden Majorön van legalább négy csapat, akiket a rossz felálláshoz kötnek és beugróval kell játszaniuk. Ez egyértelmű bizonyíték, hogy a jelenlegi rendszer nem működik jól a CS:GO-ban. Egy Majornek kellene lennie a csúcsnak, de nekem inkább top 4 verseny csak egy a naptárban többi mellett.

Erre FalleN is reagált, aki elmondta, hogy mit gondol a rendszerről:

Ennek komolyan semmi értelme nincs. A játékosok megpróbálnak először online kvalifikálni. A legendáknak nincs lehetőségük cserélni közben, amikor tudnának is, mert már mindenkit lezártak addigra.

Lurppis a válaszában kiállt FalleN mellett:

Szégyen, hogy ennyi év után sem lehet meggyőzni a Valve-et a szabályok megváltoztatásáról, amikor ennyire egyértelmű, hogy a minőség rovására megy, hiszen a meccsek gyengébbek lesznek. Szomorú látni, hogy ismét a rossz felállással kell játszani a Majorön, 3-ból két alkalommal is.

FalleN megpróbált utána járni a dolognak és megoldani, hogy ne kelljen beugrót játszatniuk, ez pedig remek alkalom volt, hogy elmesélje hogyan járt a Valve-vel és az ELEAGUE-gel:

A Valve azt mondta, hogy ez a szervezőkön múlik. Megpróbáltam felvenni velük a kapcsolatot és az ELEAGUE-hez irányítottak. Amit mi szerettünk volna, azt tavaly megengedték a fnatic-nak disco doplan miatt, viszont nekünk most nem akarták.

Ki ez a boltz, aki újra naggyá tette az SK-t?

Két évvel ezelőtt FalleN lemondott róla, most pedig bebizonyította, hogy igenis helye van a legnagyobbak között!

Tehát elmondhatjuk, hogy az ELEAGUE hibája az, hogy nem játszhat sem boltz, sem steel a következő Majorön, de nem ez lesz az első alkalom, hogy hasonló történik. Tavaly nyáron, a kölni Majorön, például nem játszhatott kjaerbye az Astralis-szal és gla1ve-nek kellett beugróznia, hiába történt meg az igazolás. Ezek szerint akkor az ESL-en múlott a döntés és a jobb meccsek helyett inkább hátráltattak egy csapatot, akik esélyesek voltak fellépni az SK ellen.

Viszont az ESL úgy tűnik belátta már ezt a hibát, hiszen Oaklandben a tegnap igazolt steel játszhat a Liquiddel már a mai napon is. De jó kérdés, hogy az ELEAGUE miért nem engedi meg ugyanezt, amikor FalleN is pedzegette már, hogy korábban kivételt tettek disco doplannal és a fnatic-kal?

A helyzet egyébként valóban értelmetlen, mivel alapjáraton a nyári szünetben kellett volna cserélni, de az SK, aki előtte nagyon jó volt, honnan tudta volna, hogy a következő 4 top versenyből egyet sem fog megnyerni felps miatt? Januárban lesz a következő Major és október elejétől tehetetlenné váltak, miközben az igazolásukat is egy kényszerhelyzet szülte, hiszen nem az történt, hogy felps-et kitúgták, hanem ő szeretett volna kilépni. Ha általánosságban nem is engednek mindenkinek eszeveszett cserélgetéseket, akkor legalább azt megtehetnék, hogy a szokásos "3 játékos egyezik" szabály vonatkozzon ilyen helyzetre is.

A Liquid kivásárolta steelt az Immortals-ból!

Villámcsapásként érkezett a bejelentés, miszerint a brazil játékos holnaptól a Liquidben folytatja!

A Liquidnél már kicsit másabb a helyzet, hiszen ők pontosan tudták, hogy ha most válnak meg stanislaw-tól steel kedvéért, akkor zews-szal fognak játszani. Azonban rajtuk keresztül szemléletesebb a példa, hogy adott egy csapat, ami erős, de nagyobb potenciál lenne bennük, ha egy teljesen legális igazolást csinálnak akkor, amikor épp lehetőségük van elcsípni egy ilyen üzletet. Viszont egy szabály miatt nem játszhatnak azzal a felállással, amiért fizettek, és a befektetésük is csak később térül meg, mert ilymódon korlátozzák számukra annak a lehetőségét.

Ha fogadnom kellene, akkor most azt mondanám, hogy a Liquid, akik a Major főkvalin játszanak majd, pont ezért nem jutnak ki a Majorre. Pedig egy top 10-es csapat, ami többre lenne képes steellel. Kár értük és az SK-ért is, akik felps miatt valószínűleg egy újabb Majortől esnek el, ahol reális esélyük lenne boltz-cal nyerni is.

Ti mit gondoltok erről a helyzetről?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!