Iszonyat szoros meccset játszott a C9, viszont az SK simán győzött -IEM Oakland

Iszonyat szoros meccset játszott a C9, viszont az SK simán győzött -IEM Oakland

Lezajlottak a negyeddöntők is, így most már tudjuk annak a négy csapatnak a nevét, akik a döntőbe jutásért fognak küzdeni szombaton.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a NiP és a FaZe csoportelsőként jutottak be az elődöntőkbe, de két hely még mindig kiadó volt. Ezeket az SK - OpTic és a C9 - Gambit mérkőzés győztesei szerezték meg. Nem maradtunk most sem izgalom nélkül, ugyanis a C9 és a Gambit a verseny eddigi legszorosabb mérkőzését hozta össze.

A FaZe és a NiP már az elődöntőben várják ellenfelüket -IEM Oakland összefoglaló

Az Astralis és a G2 viszont könnyedén kiestek.

SK 2:0 OpTic (16:2 ; 16:12)

A világelső csapott össze a mostanában nem túl kiemelkedő teljesítményt mutató OpTic-kal. Az első pálya Overpass volt, amit az SK választott, ugyanis talán ezen a legjobbak. Ezt most is bebizonyították, ugyanis egy nagyon erős 13-2-es félidő után már sok dolguk nem volt, elhozták a pisztolykört, majd az utána lévő kettő iskola kört, és már be is állították a végeredményt, 16-2. A második pisztolykört egy ACE-el hozta le coldzera a csapatának.

A második map már jóval izgalmasabbra sikeredett. Az OpTic választotta Infernot, ahol azért már egy fokkal jobban megtudták szorongatni a brazilokat. Az első félidőben sikerült is elhúzniuk 6-1-re, viszont ezt követően a brazil védelem áttörhetetlennek bizonyult, és végül az SK nyerte az első játékrészt 9-6-ra. A második félidőt is jobban kezdte az OpTic, meg is fordították 11-9-re a meccset, viszont ezt követően megint nem tudtak mit kezdeni az SK-val. Coldzera ezen a pályan is megőrült, és ez bőven elég volt ahhoz, hogy az elődöntőbe lője a csapatát. Ezt a pályát 16-12-re nyerte az SK.

Cloud9 2-1 Gambit (16:19; 16:11; 16:11)

Az egész verseny eddigi legszorosabb meccsét láthattuk. Az első pálya itt is szintén Overpass volt, amit a korábbi Major győztes, Gambit választott. CT oldalon kezdtek az amerikaiak, ahol egy elég szép előnyre szert is tettek, ugyanis 8-2-re is vezettek, de végül a félidőt 9-6-ra tudták megnyerni. A védekező oldalon ezerszer jobban játszott a Gambit, mint a támadón. 12-7-ig hagyták meglógni a C9-et, viszont ami ez után következett az valami elképesztő. 8 kört hoztak zsinórban úgy, hogy a C9 egyszer sem plantelt bombát. Ez azt jelenti, hogy annyira jól védekezett a Gambit, hogy tarik-éknak még a lerakóra se sikerült bejutniuk. 12-15 volt az állás, és a C9 még fel tudott innen állni, és ki is egyenlítettek. Érkezett a hosszabbítás, ahol a C9 csak 1 kört tudott hozni, míg a Gambit négyet, és ezzel ezt a pályát ők nyerték meg. Az utolsó körben RUSH egy ACE-el egyenlített ki, és tolta hosszabbításra a meccset:

A második map Cbble volt, a C9 választása. T oldalon kezdtek Skadoodle-ék és egészen 8-3-ig meg is tudtak lépni, viszont az utolsó négy kört simán hozta a Gambit, így 8-7-es állással fordultak a felek. Áttörhetetlennek bizonyult a C9 védelme, könnyen eljutottak 14-8-ig. Itt még ugyan tudott hozni 3 kört a korábbi Major győztes, viszont ezzel sokra nem mentek, a pályát végül a C9 nyerte 16-11-re. 

Következhetett a mindent eldöntő pálya, Mirage. Itt most a Gambit kezdett jobban, ugyanis a támadó oldalon egyből 7-3-ig elhúztak, viszont itt érkezett a C9 vonat, amin nem volt fék, és végül ők nyerték az első játékrészt, megint 8-7-re. A második félidőben a pisztolykörön kívül túl sok mindent nem tudott csinálni a Gambit. 14-10-nél még tudtak hozni egy kört, de ez igazából jelentéktelen volt, ugyanis utána simán hozta a győzelemhez elegendő 2 kört a C9, és ezzel ők jutottak be az elődöntőbe és játszhatnak hazai közönség előtt! A meccs embere tarik lett, nem is véletlen, ugyanis nem egyszer nyert meg ehhez hasonló szitukat csapatának:

Így most már végleges az elődöntő mezőnye, nézzük is meg, hogy milyen meccsek lesznek szombaton:

SK Gaming - NiP - szombat 22 óra - Ha a NiP tudja azt a játék hozni, mint a csoportkörben, akkor akár még meg is szorongathatják a világelső brazilokat.

FaZe - C9 - vasárnap hajnali 1.50 - Láttuk már elhasalni a FaZe-t náluk jóval gyengébb csapatok ellen, viszont ez a C9 most bitang erősnek tűnik, főleg úgy, hogy a negyeddöntőben Skadoodle és tarik is 1.20+ értékelést ért el.

Nagyon kemény meccsek lesznek ezek, mi már alig várjuk őket!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!