Betegség miatt ment haza az Astralis Oakland-ből, mégis meg kellett büntetni őket

Betegség miatt ment haza az Astralis Oakland-ből, mégis meg kellett büntetni őket

Mert ezt mondja a szabályzat, de ilyen esetben ez mennyire etikus?

Hiába az elképesztő feltámadás a világelső SK Gaming ellen, az Astralis végül már a csoportkörben búcsúzni kényszerült az IEM Oakland versenyéről, de a gyengébb eredmények annak is köszönhetőek, hogy dupreeh és dev1ce is betegen játszottak. 

Hullámhegyek és hullámvölgyek övezik az IEM Oaklandet

Úgy tűnik, hogy most találta meg igazi önmagát a NiP fiatal tehetsége, viszont mindeközben az egykori Major győztes dánnak eléggé vissza esett a teljesítménye.

dev1ce ráadásul alapból kihagyta a csapat első meccsét, csak később utazott a betegsége miatt Oakland-be, de a végére annyira lebetegedett, hogy kórházba kellett vinni kivizsgálásokra, sőt, dupreeh állapota is egyre csak romlott, ami miatt az Astralis jelezte a szervezők felé, hogy kihagyják a rajongókkal való találkozást és az aláírás osztást, és inkább arra koncentrálnak, hogy a játékosaik mihamarabb felépüljenek. 

Az Astralis és a szervezők is bocsánatot kértek a rajongóktól, hogy nem lesznek ott a fan meetingen, de érthető a csapat reakciója, miszerint a játékosok egészsége a prioritás.

Etikus-e ilyenkor is a büntetés?

Az ESL, de jó eséllyel minden nagyobb versenyszervező szabályzatában benne van az ilyen versenyeken, hogy a résztvevő csapatok kötelesek bizonyos mennyiségű időt a rajongókra fordítani, aláírást osztani, képeket csinálni velük stb. Ez a szervezők részéről nyilván a marketinggépezet része, hiszen mennyivel csábítóbb úgy eladni a jegyeket, hogy esélyetek lesz találkozni, fotózkodni vagy épp aláírást kérni a világ legjobb profi játékosaitól! Ami teljesen okés egészen odáig, amíg az ilyen sürgős esetek –mint mondjuk egy betegség– elő nem jönnek.

Persze az Astralis megtehette volna, hogy dupreeh-t és dev1ce-t hazaküldi, míg a másik három játékos ott marad a "kötelező körökre", de inkább úgy döntöttek, vállalják a kihagyással járó büntetést. Talán el lehetne gondolkozni egy olyan megoldáson, hogy kimondottan sürgős, a csapaton kívülálló esetekben eltekintsenek a szervezők a büntetéstől, mert ez most így elég faramuci helyzetet teremtett. Nincs hibás, hiszen az ESL csak a szabályzatot követte.

Ti mit gondoltok, jogos volt még így is a büntetés, vagy jó lenne módosítani a szabályokon a későbbiekben?

Oakland-ben egyébként a legjobb négy között az SK a NiP-pel, míg a FaZe a C9-nal találkozik, magyar közvetítés LESZ, gyertek majd szurkolni!

Nézd meg ESL_esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!