Pár tuti tipp a Call of Duty: WWII War módjához

Így sokkal könnyebb lesz a boldogulásod.

Korábban már kifejtettük nektek, hogy a legújabb Call of Duty epizód egy új játékmódot is kapott a War személyében, amiben –többek közt– rendkívül fontos, hogy megfelelő háttértámogatással vegyük az akadályokat. A könnyedebb elindulás érdekében összeszedtünk jó pár tippet, amiket ha megfogadtok, biztosan sikeresebben veszitek majd a mód és az ellenfelek által elétek görgetett akadályokat. 

Így vágj bele a Call of Duty: WWII multijába

nkAAA | 17/11/12 18:17 A legújabb Call of Duty jött, látott és sokmindenkit meggyőzött, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a briteknél dupla olyan jól fogyott, mint a jövőt pedzegető Infinite Warfare.

Ha eddig otthonosan mozogtál a Call of Duty multiplayer módjában, az szuper, mert van némi alapod, amire építhetsz, viszont ha még nem ismerkedtél meg közelebbről a franchise többjátékos küzdelmeivel, akkor sem lesz semmi baj, mivel a War mód alaposan újraértelmezi azt. Ebben a játékmódban kiemelt fontosságú, hogy a pálya szinte összes szögletét ismerd, hiszen adott szituációban, így tudsz majd támadás, vagy védekezés közben előnyhöz jutni a másik csapattal szemben. 

Az első és legfontosabb dolog, hogy több olyan loadoutot is készíts el magadnak a különböző Díviziók kiválasztásával, amikkel hatékony tudsz lenni, de figyelj arra, hogy az egymástól lehető legjobban eltérőeket állítsd össze ahhoz, hogy más-más helyzetben nyugodt szívvel vethesd be őket. Ehhez persze az is kell, hogy már effektíven tudd használni a játékon belüli fegyvereket, úgyhogy ha még nem vagy elég magabiztos velük, akkor irány vissza gyakorolni. 


Amire tuti szükséged lesz: egy szuper közelharci összeállítás (lehetőség szerint Exploratory, vagy Airborne), középtávon bevethető loadout (leginkább Infantry) és egy messziről operálós verzió, amire a Mountain a legalkalmasabb. Ha ezek megvannak, akkor már "csak" a csatatéren zajló aktuális események döntik el, hogy melyiket érdemes pickelned (-például, ha a csapatod éppen szeretne lepakolni egy géppuskát, akkor a snipert kell elővenni, hogy megtisztítsd nekik a terepet). 

Ahogy az más online lövöldéknél lenni szokott, úgy itt is rendkívül fontos a csapatmunka, hiszen magányos farkasként nem igazán lehet ilyen csatákat megnyerni, kivéve, ha embertelen skillel és hatalmas szerencsével rendelkezünk. A különböző feladatok teljesítéséhez ezért együtt kell működnünk csapattársainkkal, de nem csak csapatosan kell mozognunk, hanem a lehető legtöbbet segíteni is a társaknak (-például az assistok gyűjtögetésével, amiket fedezésért, gyilkosságban való segítségért és hasonló megmozdulásokért kaphatunk).  


A War egy olyan játékmód, ahol a megfelelő kommunikáció egyszerűen létfontosságú. Oda kell figyelned a csapattársak karaktereinek hasznos információkat tartalmazó beszólásaira, illetve a beépített voice chatet sem árt használni, bár ez nem lesz minden esetben célravezető. Mindenesetre a legjobban akkor jársz, ha ismerősökkel vágsz bele, úgy annyira sok baj nem történhet, max. pár barátság megy majd tönkre, de hát ilyen ez a háborúsdi. 

Mindenképpen fontos felmarkolnod egy füstgránátot is, ugyanis számtalan szituációban kovácsolhatsz előnyt a használatából. Könnyedén megnehezítheted vele az ellenfél tájékozódását, vagy ha a helyzet úgy hozza, snipereket és machine gun mögött bújó játékosokat is rendesen meglephetsz vele. Ha támadni készültök, gondoskodjatok arról, hogy mindenkinél legyen egy-egy füstgránát, ami alaposan összezavarhatja a védőket. 


Ha védekeznetek kell, a legfontosabb, hogy mindig alakítsátok ki a megfelelő védelmi állásokat. Ezeket felhúzni nem kevés időbe telik, de ha nem éltek velük, akkor pillanatok alatt át fognak rajtatok gyalogolni az ellenfél játékosai. Ráadásul, ha elveszítetek egy kört, akkor új területre kerültök, ahol a védelmi pontok felhúzását teljesen elölről kell kezdenetek, úgyhogy már csak azért is érdemes erre nagyon odafigyelni. 

Támadóként természetesen az az egyik kiemelt feladatunk, hogy megsemmisítsük a védekezők által felhúzott akadályokat, barikádokat, viszont ha ez sikerül, már szinte egyenes útunk van a következő terület felé. Ilyen esetekben nyugodtan használjunk robbanóanyagokat, amik egyszerűen tudják ezeket a levegőbe röpíteni. 


Fontos tudnotok, hogy ebben a játékmódban nincsenek scorestreakek –durva is lenne–, de van valami, ami tud némi extra támogatást adni nektek, ez pedig nem más; mint a lángszóró. Ha a repülők által lepottyantott csomagokból összeszedjük, akkor ugyan erősebbek nem leszünk, viszont valódi gyilkológépekké válunk. Leginkább szűk helyeken javasoljuk a használatát a lehető legtöbb ellenséges katonán. 

Ne feledjétek, hogy a War mód nem a gyilkosságokról, hanem a feladatok teljesítéséről szól, ezért más szellemiségben kell játszani mint a Call of Duty: WWII egyéb módjait. Éppen ezért lesznek olyan helyzetek, amikor érdemes feláldoznotok magatokat a csapatért, de ez egy percig se okozzon gondot számotokra.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!