Saját e-sport csapatot indít Fernando Alonso és a G2!

Saját e-sport csapatot indít Fernando Alonso és a G2!

A jelenleg is aktív autóversenyző, a spanyol G2-val karöltve elindította az FA Racing Team-et!

Újabb F1-es érdeklődés az e-sporti iránt, ami szintén azt mutatja, hogy a versenyzésből is lehet komoly e-sport. Gondoljunk csak a F1 Esport Series-re, aminek most szombaton kezdődik a nagydöntője, vagy akár a McLaren World's Fastest Gamer versenyére.

Az online és offline versenyzésbe egyre több partner száll be, és most egy nem kicsi név; a spanyol G2 Esports is hasonlóan döntött. A kétszeres spanyol F1 világbajnokkal, Fernando Alonso-val karöltve megalkották a Fernando Alonso Racing Team G2 Logitech G csapatát. A G2 és a Logitech kereste meg a versenyzőt még pár hónapja az ötlettel és úgy tűnik, hogy Alonsonak felkeltették az érdeklődését. Azt ugye tudjuk, hogy Fernando szeret kipróbálni új dolgokat az F1 mellett, ugyanis indult az Indy500-on, valamint jelenleg egy LMP-2-es autóval tesztelt Bahreinben.

"Minden F1-es versenyző szívében ott van egy kicsit a szimulátorozás és a gamerség. Maga a szimulátorozás egy tök hasznos dolog fiatal és tehetséges pilóták felfedezésére. Most talán néhány rajongó is megmutathatja a tehetségét. Nagyon várom már, hogy elkezdődjön ez az egész, hiszen a G2-nál és a Logitech-nél jobb partnert nem is kívánhatnék." -Fernando Alonso

Egy elég menő trailer/hype videót is kapott a csapat:

Néhány ötletük már van azzal kapcsolatban, hogy hogyan is hozhatnák kicsit közelebb a rajongókat.

"Rengeteg ötletünk van online versenyekkel kapcsolatban, akár havonta. Nem elég, hogy profikkal is versenyezhetnek, de akár még ellenem is. Az elején még egy kicsit lassabb leszek... [nevet]. Az első dolgunk egy olyan platform létrehozása lesz, ami mindenki számára elérhető az egész világon."

Zseniális ötlet ez Alonso-tól és a G2-tól, hiszen ezzel talán egy újabb szinte emelik a virtuális autóversenyzést.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!