Ukrajna nyerte a WESG kvalifikációt

Ukrajna nyerte a WESG kvalifikációt

Véget ért a WESG európai és CIS kvalifikációja, valamint kiderült, hogy a két régióból kik utazhatnak a döntőre.

Tegnap este Ukrajna győzelmével ért véget a WESG barcelonai rendezvénye, ahol ugyan a magyarok is játszottak, de sajnos nem jutottak túl messzire. Viszont az a 12 csapat, akik kijutottak a csoportjukból, már biztosan ott lesz a kínai nagy döntőn, ahol március 12-18-ig játszanak majd a 1,5 millió dollárért. Nézzük is, hogy kik lesznek ott!

Egy döntetlennel és három vereséggel repülhet haza a GameAgents Barcelonából

Egyedüli szép eredményként egy döntetlen jött össze a Virtus.pro ellen.

Csoportkör

Mind a 4 csoportból a legjobb 3 csapat jutott be a kínai döntőbe, azaz 12, ahogyan azt fentebb is említettem. Kevés meglepetéssel zárt a csoportkör, azonban a Virtus.pro kiesése egyértelműen az volt. Az EPICENTERes szereplésük után, ha egy Major győzelem nem is, de egy továbbjutás talán illő lett volna. Igaz, a legkeményebb csoportról beszélünk, de ez akkor is kevés volt tőlük.

Rájátszás

A verseny persze nem állt meg a csoportkörnél, hiszen egy egyenes kieséses rájátszás következett utána. Itt már csak is a pénzért folyt a küzdelem, ám így is izgalmas tornát játszottak egymással, hiszen ahogyan láthatjátok is, remek csapatok szerepeltek itt. A formátum megértéséhez még hozzátartozik, hogy az első körben a 2-3. helyezettek játszottak egymással, majd a csoportelsők a második körben csatlakoztak be.

A győztes az Ukrajna csapata lett, akik a GODSENT legyőzésének hála 40 000 dollárral lettek gazdagabbak. A markeloff, Edward, s1mple, Zeus, bondik ötös gyakorlás nélkül, emberfeletti teljesítménnyel, a Na'Vi playbookból nyerte meg a versenyt. S1mple nyilatkozott is a történtekről és a jövőről részletesen, így ezt mindenképp ajánlom elolvasni, hogy egy kicsit jobban belelássatok az esemény hátterébe.

s1mple: "elfelejtettük, hogy milyen érzés is megverni valakit egy döntőben"

A WESG kvalifikációs győzelem után készített a fiatal ukrán tehetséggel interjút a HLTV.

Az amerikai selejtező még hátra van a kvalifikációs szakaszból. Ez február 1-5-ig lesz a kaliforniai Santa Ana városában. Itt 75 500 dolláros összdíjazás vár arra a 7 csapatra, akik bejutnak a versenyre. A két nagy esélyes, a Cloud9 és az SK lesz, de találkozunk itt a Subroza-féle French Canadians-szel, illetve több dél-amerikai csapattal is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!