Az EA vissza fogja hozni a mikrotranzakciós rendszerét

Az EA vissza fogja hozni a mikrotranzakciós rendszerét

Csak kérdés, hogy az mennyivel lesz jobb, mint a korábbi. 

Mi is meséltünk már arról nektek, hogy a legújabb Star Wars játékba milyen szemöldökráncoló mikrotranzakciós rendszert sikerült az EA-nek bepakolnia, ami kapcsán akkora lett a közfelháborodás, hogy ideiglenesen ki is vették a játékból. Azonban a kiadó pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen további információkat is elárult a rendszer visszavezetésével kapcsolatban.

Tovább folytatódik a lootboxos botrány

Kérdés, hogy hol lesz ennek a vége..

Elmondása szerint kiadói szinten továbbra is alkalmazni fogják a különböző mikrotranzakciós rendszereket, ami alól a Battlefront 2 sem kivétel, ám azt még nem döntötték el, hogy a játékban a visszavezetés után lehet-e majd rendes pénzért lootboxokat vásárolni. A Star Wars új rendszerét úgy kívánják megalkotni, hogy folyamatosan figyelik a játékosokat, hiszen olyan opciókat akarnak adni nekik, amiket előszeretettel használnának is. 

Ebben segítségükre van az a temérdek visszajelzés, amit az elmúlt időszakban kaptak. Emellett elismerte, hogy a mikrotranzakciós rendszer tesztelésére nem fordítottak elég időt és energiát, valamint azt is, hogy azért döntöttek a kikapcsolása mellett, mert a játékosok úgy érezték, hogy csupán pay-to-win megoldást adtak azok kezébe, akik hajlandóak elegendő pénzt elkölteni rá. 


Végül azt is elmondta, hogy ez az egész eset remek tanulópénz volt számukra, és a későbbiekben még jobban oda fognak figyelni a játékosok igényeire, bár őszintén szólva ennél csak jobban lehetne ezt kivitelezni. Hogy ez a húzás milyen hatással lesz a Star Wars Battlefront 2 élettartamára, azt még nehéz lenne megjósolni, de azt elmondta, hogy a jövőben olyan játékokat szeretnének készíteni, amikkel évekig el tudnak lenni az emberek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!