Fontos csuklógyakorlatok folyamatos játék után! -videó

Fontos csuklógyakorlatok folyamatos játék után! -videó

Egy hosszú MM, vagy akár egy 50 perces LoL meccs után úgy érzed, hogy elfáradtak a kezeid? Íme néhány gyakorlat, amive lenyújthatod és megóvhatod magad a sérülésektől!

Az e-sportolókat is komoly sérülésveszély fenyegeti ugyanis a hosszas játszások után könnyen begyulladhatnak egyes izületek. Ezeket természetesen nagyon könnyedén megelőzhetjük. A profi játékosok mindig a legjobbak szeretnének lenni, és ezért képesek akár egy nap 10-12 órát is játszani, amivel azért komoly károkat tehetnek magukban, ezért mostanában egyre több csapatnál jelenik meg fizikoterapeuta. A játékosok legtöbbet a csuklójukat használjak, így az is a legsérülékenyebb. Természetesen ha ez megsérül, akkor az nagyban akadályozhatja a játékos teljesítményét és persze komoly fájdalmakat is okozhat. Hogy néhány példát felhozzak, akkor gondoljunk Hai-ra, vagy Bjergsen-re, akik több meccset is kihagytak a sérülésük miatt. 

A sérülés nem vicc , a veszély valós az esport világában is

Ben | 16/12/11 12:40 A profi esportsérülések nem olyan látványosak, mint más sportokban, itt nincsenek törött karok és felszakadt szemöldökök. De a fájdalom itt is valódi -még akkor is, ha sokan nem akarják kimutatni. Még a 2016-os európai LCS nyári szezonjának kezdetén történt, hogy az H2K elég gyengén, két döntetlennel kezdte a sorozatot.

Most viszont a CLG egyik volt fizikoterapeutája készít egy videósorozatot, amiben ilyen gyakorlatokat mutat be és magyaráz el, hogy a mindennapi játékos is megelőzhesse ezeket a sérüléseket. 

A mai nap olyan csuklógyakorlatokat mutat be azoknak, akik folyamatosan, hosszú időn keresztül játszanak. Alaposan átmozgatja a kézben található izületet, majd meg is nyújta őket.

Nem csak ez az egyetlen videójuk van, több ízben is töltöttek már fel hasonló gyakorlatokat. Ha ezek között szeretnétek böngészni, akkor azt ezen a linken tehetitek meg. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.