Hirdetés

Az ESL egységesíti a versenyformátumát 2018-ban

Jövőre, legalább 10 eseményt érintő egységesítésről beszélt az ESL alelnöke; Ulrich Schulze.

Hirdetés

Az elmúlt években egyre több nemzetközi versenysorozatot indított útjára az ESL: a ONE-ok a nyári szünet előtt és után, az Intel Extreme Masters-ek a tavaszi/őszi időszakban, míg az ESL Pro League-ek hétről hétre hozzák el a magas szintű Counter-Strike-ot nekünk. Azonban mindegyik más és más formátummal bír, melyek sem a nézőknek, sem a csapatoknak nem kedveznek, ezért a cég úgy döntött, hogy 2018-tól egységes sémát követnek majd a LAN események.

Ulrich Schulze, az ESL alelnöke, nyilatkozott a változásról:

"Szerettük volna egyszerűbbé tenni mindenkinek, hogyan is működik a rendszer a versenyeinken: mennyien kapnak meghívást, milyen alapon kapják ezeket, és a maradék helyre hogyan lehet bejutni." 

A változás egyébként nem csak a nézőknek és a játékosoknak szól, hanem a hirdetőknek is. Az új rendszer sokkal kiszámíthatóbb üzletet jelenthet a számukra, ez pedig mindenképp szükséges lesz ahhoz, hogy előre lendítse az e-sportot, és megakadályozza a keszekusza költség- és naptártervezést, ami most is jelen van a szervezők életében. Bár az is igaz, hogy ettől a lépéstől nem lesz olcsóbb semmi:

"Hat számjegyű növekedés várható (a költségekben), de hiszünk abban, hogy ezt sikerül ellensúlyozni a bevételekkel" - jegyezte meg Schulze.

Ami pedig a jövőévi formátumot illeti: minden verseny 16 csapatos lesz, és 6 napig tart majd. Az egyes eseményeken két, 8 fős csoporttal indulunk, és az első 3 napon vigaszágas kiesési formátumot játszatunk. A csoportkörből 6 csapat juthat ki, akik a rájátszásban folytathatják a küzdelmet. Ez utóbbi, a lehetőségektől függően mindig valamelyik nagy, helyi arénában lesz rendezve.

A playoff már tuti, továbbjutottak DeadFoxék az ESL Pro League LAN döntőjében!

Elverték az Astralist is, ezzel nagyon simán bejutottak az egyenes kieséses szakaszba.

Ami még érdekes lehet, az a Pro League-et érintő változások, ugyanis jelenleg 6 jut ki mindkét régióból a döntőbe a 14-14 csapat közül. Amennyiben itt is bevezetésre kerül a 16 csapatos verseny, úgy kérdésessé válik, hogy változik-e a ligában résztvevők száma, vagy csak szimplán 8-8-an lesznek a továbbjutók. Ez utóbbi azért sem lenne túl jó, mert akkor 6 csapat csúszna csak le, amiből 3 kiesik a szezon végén, 3 pedig egyszerűen bent marad.

Ez alapvetően megnövelné a továbbjutás esélyeit, ami valószínűleg gyengébb döntőhöz vezetne. Viszont, ha ismét növelik a csapatok számát, akkor előjön az a probléma, hogy még több online mérkőzés lesz. Csupán két bővítés/régió egy bónusz hét bevezetését igényelné legalább. De talán felesleges is találgatni, hiszen még szinte semmi konkrétat nem tudunk a 7. és 8. Pro League szezonról, csak annyit; hogy lesz. További információk pedig az év elején várhatóak leghamarabb.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?