Karácsonyi gamer ajándékok saját kezűleg

Vészesen közeleg a karácsony, ezért összeszedtünk Nektek néhány ajándék ötletet, amiket saját kezűleg, szórakozva csinálhattok meg, és biztosan örülni fog neki bármelyik játékrajongó barátotok vagy családtagotok.

Egy jó forrócsoki kedvenc karakterünk társaságában

Hobby- vagy művészellátó boltokban találhatunk porcelán filcet, melyeket használva bármit varázsolhatunk egy egyszínű bögrére! A Marabu márkáját ajánlom, mert rengeteg szín közül válogathatunk; viszont az így elkészült bögréket ki kell sütni a dekorálás után, így ellenállóbbak lesznek, és még mosogatógépben is lehet majd mosni őket! Megtisztított felületre kezdjünk rajzolni, majd 3-4 óra száradás után tegyük a bögré(ke)t fél órára kb. 160 fokos sütőbe. Ez fajtánként eltérhet, ha nincs ráírva kérdezzük meg a boltban! Ha nem szeretnénk sütővel bajlódni, vannak festékek, amik nem igényelnek ráégetést, de filccel a legkönnyebb dolgozni.

Olcsóbb megoldást jelenthet az Edding márkájú alkoholos filc, ami szintén alkalmas bögrére való rajzoláshoz, viszont az így készült ajándékot semmiképp sem lehet mosogatógépbe tenni, csak a kézi mosogatást éli túl!

TIPP: Nyomtathatunk sablonokat is a szimmetrikus/pontos formák érdekében. Az egészet feldobhatjuk, ha teszünk a bögrébe 1-2 édességet, vagy zacskós forrócsokit, és becsomagoljuk átlátszó fóliába.

Apróságok a sütőből

Szintén hobbyboltban kell keresnünk a Fimo süthető gyurmát, amiből készíthetünk kulcstartót, medált, fülbevalót, telefondíszt, bármit, ami eszünkbe jut! Árulnak hozzá kis akasztókat is, amiket beledugatunk, hogy még egyszerűbb legyen a dolog. A sütősön kívül a Fimonak már levegőn száradó változata is van, és nem is muszáj minden színben beszereznünk, ugyanis száradás után akrilfestéket is használhatunk.

Olcsóbb megoldás: házilag is lehet levegőn száradó gyurmát csinálni, talán néhányan találkoztatok már kiskorotokban a só-liszt gyurmával. Először is 20 dkg lisztet 20 dkg sóval kell elkeverni, ehhez 125 ml vizet, majd 1-2 evőkanál étolajat kell gyúrni. A gyurmának legalább 2-3 napra van szüksége hogy kiszáradjon, és nem is olyan masszív, mint a Fimo; de ha nem mindennapos használati tárgyakat készítünk belőle, akkor megállja a helyét! (Pl. karácsonyfadíszekhez jó választás)

TIPP: ha az elkészült tárgyakat bekenjük fedőlakkal tartósabbak és fényesebbek lesznek!

Karácsonyfadíszek: a legegyszerűbb ajándék

Régi, megunt gömbjeinket is felhasználhatjuk, de átlátszó, összerakható félgömböket is lehet kapni, amiken még az akasztónak is van hely! Akril festékkel vagy filccel lehet a legszebb eredményt elérni, és a lehetőségeknek csak kreativitásunk szabhat határt! Az átlátszó gömböket megtölthetjük apró fehér csillámporral, műhóval, vagy akármilyen fehér reszelékkel, illetve a karakter arcképes gömböket nagyon fel tudja dobni, ha hajként fonalat használunk, de egy egyszerű, festett gömb is lehet szép!

TIPP: az átlátszó gömböket félbeszedve festhetünk a belső felületre, így kívül szép egyenletesen fog majd fényleni!

 

Sapik -melegen tart, és kifejezi a játékok iránti szenvedélyt!

Sokféleképpen készíthetünk vagy szabhatunk személyre sapkákat. A képen látható bal oldali D.Va sapihoz csak egy alapra van szükségünk, amire ráhímezzük a mintát! Még egyszerűbb megoldás, ha hímzés helyett filclapra rajzoljuk fel a kívánt motívumot, kivágjuk, és azt vagy rávarrjuk, vagy textilragasztóval rakjuk fel.

Ha ennél sokkal kreatívabbak akarunk lenni, akkor vehetjük példának a poro sapit: itt már nehezebb hozzá való alapot találni, ellenben megcsinálhatjuk mi magunk az egészet! Ide kattintva például találhatunk egy nagyon jó szabásmintát és tutorialt fület takaró sapka elkészítéséhez, mindössze az anyagokat kell megváltoztatni. Készülhet kívül fehér műszőrméből, vagy vastagabb filc anyagból is, a szemeknek használhatunk nagy gombokat, a nyelvet és a szarvacskákat keményebb filcből érdemes elkészíteni.

 

Varázslatok könyve

Mindenkinek, aki szeret írni: készülhet így napló, receptkönyv (!), határidőnapló, vagy egyszerű iskolai füzet is. Ha strapabíró könyvet szeretnénk végeredményül, akkor keményfedelű alapot érdemes venni vagy újrahasznosítani, a szín mindegy, mert úgy is lefestjük a végén!

Nyomtassuk ki vagy rajzoljuk meg a fő motívumot egy sima lapra, majd használjuk sablonként, és vágjuk ki a mintát vékony dekorgumiból. Ezt ragasszuk fel a könyvre, majd fessük le akrilfestékkel; a képen látható antik hatást úgy érhetjük el, hogy több árnyalatot keverünk ki festékből, és szivaccsal visszük fel ecset helyett a rétegeket.

TIPP: a motívumot még jobban kihangsúlyozza, ha sötétebb festékkel körbeárnyékoljuk! Figyeljünk az árnyék széleinek eldolgozására!

Dekorációs ötletek

Puha anyagból varrhatunk párnát, melyhez méteráru boltokban kitömő anyagot is lehet kapni. A képen egy egyszerű megoldást láthatunk, melyhez elegendő két eltérő színű anyagot használni, de a sapkához hasonlóan itt is használhatunk gombokat és filc elemeket a dekorálásra.

Az internet tele van méltán népszerű fonalas ötletekkel: ehhez egy fából méretre vágott négyzetre van szükségünk, melybe szögeket ütve, és azokat fonallal „körbetekerve” szép és hangulatos motívumokat alakíthatunk ki. Érdemes egyszerűbb formákkal, logókkal próbálkozni!

A wallscrollok elég drága dolgok, de elkészíthetjük pénztárcabarát módon házilag: nyomtattassuk ki, vagy fessük meg vászonra a választott képet, és a tetejét rajzszöggel hátulról nyomjuk bele egy keskeny farúdba (barkácsboltból beszerezhető), vagy ha vászonnal dolgozunk, csináljunk bújatót. A rúdba csavarhatunk készen kapható, fali üzenő tábláéhoz hasonló akasztót, vagy csinálhatunk rá erős madzagból lógatós akasztót is.

Reméljük elegendő inspirációt kaptatok cikkünkből a karácsonyi ajándékkészítéshez, kellemes készülődést kívánunk! :)

 TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Ha szeretnél egy igazán jó Cosplay csoporthoz tartozni, akkor ajánljuk a Mondocon Facebook közösségét: www.facebook.com/mondoconosok

Kövess Minket!