Eszméletlen számokkal robbant be az F1 az e-sportba!

Eszméletlen számokkal robbant be az F1 az e-sportba!

Eleinte még attól féltek, hogy a McLaren versenye mellett teljesen elveszik, viszont utólag úgy tűnik, hogy az F1 saját rendezésű e-sport versenye nagyobb sikert aratott. 

Abszolút a fiatal tehetségekről szólt ez az egész verseny, a végső győztes pedig a 18 éves brit, Brendon Leight lett, aki a chílei Fabrizio Donoso Delgado-t és a német Sven Zurner-t előzte meg. A nagydöntőt a november 25-én, az Abu-Dhabi nagydíjjal egyidőben tartották.

Elképesztő csata az első helyért; Brendon Leigh az F1 Esport első világbajnoka!

Oacute;riási versenyt hoztak össze a srácok, de végül összesítésben a fiatal brit versenyző végzett az élen.

A verseny első szériája óriási sikert aratott és egy jól elsütött közösségi fogás volt a Liberty Media részéről, ugyanis több, mint 20 és fél millió interakciót és 6 millió videómegtekintést szerzett. 

Sean Bratches, a Forma-1 kereskedelmi osztályának a vezérigazgatója a következőket mondta:

"Maga a F1 neve olyan lehetőségeket kínál fel nekünk, amelyeket meg kell ragadnunk, és az e-sport volt jelenleg a leglogikusabb első-éves stratégia számunkra. Viszont, így, hogy vége lett az F1 Esport Series-nek, a számok alapján már mi is biztosak vagyunk benne, hogy teljesen megérte, és a jövőben is folytatjuk ezt a projektet."

Facebookon a döntőt több, mint 1,8 millióan nézték meg, ez 72%-kal több, mint amennyien a londoni elődöntőt. Twitchen összesen 54 ezer nézőt gyűjtött, ez átlagban 5,734 rajongót jelent. Az Instagram sem maradhatott ki a buliból, 6,1 millió interakció, valamit 1,6 millió videómegtekintés. YouTube-on a legnézettebb videó természetesen a döntő lett, ami 3,5 millió megnézett percet gyűjtött a publikálás után két nappal. Az összes nézettség már elérte a 950 ezret is. A F1 Esport Series döntőjének videóját (494 ezer megtekintés) többen nézték meg, mint az NBA 2K17 döntőjét (259 ezer megtekintés), vagy akár az NFL Madden 17 Championship döntőjét (227 ezer megtekintés).

Összen 123 országban közvetítették szerte a világon. Nagy-Britanniában pedig még nézettségi rekordot is döntött a TV-ben, ugyanis 197 ezer néző követte a döntőt. A második legnézettebb ország Olaszország volt, a maga 153 ezer nézőjével, a harmadik helyen pedig Fülöp-szigetek végzett 106 ezer nézővel.

Frank Arthofer, a F1 egyik digitális igazgatója így szólt a számokkal kapcsolatban:

"Ezek a nézőszámok, amiket elértünk az első szezonban, valami egészen lenyűgözőek. Ezek is azt bizonyítják, hogy a legjobb döntést hoztuk meg, amikor úgy döntöttünk, hogy egy új fejezetet nyitunk a F1 életében. A F1 fiatal generációjának is próbáltunk kedvezni, és úgy látszik nagyon bejött. Nagyon büszkék vagyunk és reméljük, hogy ennél csak jobb lesz 2018-ban!"

Tényleg magukért beszélnek a számok, és a szimulátorversenyes e-sport-ra is van érdeklődés.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!