A Twitch kiállt a netsemlegesség mellett

A Twitch kiállt a netsemlegesség mellett

Mivel az Egyesült Államokban eltörölték az erre vonatkozó előírásokat.

A netsemlegesség köztudottan nem egy ördögtől való dolog, hiszen –a korábbi amerikai szabályozás értelmében– a szélessávú internetet biztosító szolgáltatók esetén megtiltja, hogy bizonyos online tartalmakhoz ne biztosíthassanak hozzáférést, vagy csak jóval lassabb kapcsolódási lehetőséget adhassanak és azt is tiltja, hogy pénzért cserébe bizonyos tartalomszolgáltatók előnyt élvezhessenek azzal, hogy jelentősen gyorsabban töltődnek be, mint a versenytársaik. A tilalom eltörlésével kapcsolatban a Twitch is felszólalt.


A cég vezérigazgatója; Emmett Shear a következőt nyilatkozta: "A netsemlegesség rendkívül fontos szerepet játszott a Twitch történelmében. Nélküle nem tartanánk ott, ahol most vagyunk, és nem lennének streamerek sem. Mindez azért van, mert a streamer közösségünk tagjai nagyban függnek attól, hogy a nézők mennyire könnyen érhetik el a csatornáikat, valamint hogy mennyire jó a szolgáltatás minősége, ami ugyancsak nagyban meghatározza a felhasználói élményt."

Elmondása szerint éppen ezért ők a szabad és ingyenes internet mellett teszik le a voksukat. Mint ismeretes, a tegnapi nap folyamán eltörölték az USA-ban a netsemlegességet biztosító előírásokat, mivel az ebben illetékes kommunikációs bizottság tagjai közül 3 republikánus a törlésre, míg 2 demokrata a törlés ellen szavazott.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!